Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes csirke Garfieldtól

Tejszínes csirke Garfieldtól
Tejszínes csirke Garfieldtól
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet anyukámtól tanultam. Itthon ez a kedvenc a kedvencek között. Sosem tudjuk megunni, mindig elfogy 2 nap alatt. És ami a legjobb: hidegen és melegen is fogyasztható.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Egy finom fehérbor vagy egy rosé igazán kiváló mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát apró kockákra vágjuk, és egy kevés olajon megdinszteljük.
  2. A csirkemellet felvágjuk kockákra - természetesen lehet csíkokra is - sózzuk, borsozzuk, majd a hagyma tetejére rakjuk, és fehéredésig megpároljuk. (Kis vízzel felengedhetjük, hogy igazán porhanyós legyen.)
  3. A tejszínt összekeverjük a liszttel, majd amikor már jó a csirke ráöntjük, és összekeverjük őket.
  4. Ezek után belerakjuk a tejfölt, és kóstolás után tegyünk hozzá egy teáskanálnyi ételízesítőt, eközben folyamatosan kevergetjük.
  5. Egyet rottyantunk rajta, amíg besűrűsödik, és már kész is.
  6. Kifőtt tésztával vagy rizzsel tálaljuk.
  7. Jó ízűen elfogyasztjuk! Jó étvágyat hozzá!
  • elkészítettem: 60 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 25 302
elküldve: 2
receptkönyvben: 109
elkészítve: 7/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Garfield

Mióta szakács: 2012.07.20.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes pipkó, tejfölös csirke, csirkemell tejszínesen

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1215
vöröshagyma 3 kis fej
napraforgó olaj 1 ek
csirkemell filé 100 dkg
főzőtejszín 500 ml
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
finomliszt 1.5 evőkanál
tejföl 225 g