Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes-csirkés quiche

Tejszínes-csirkés quiche
Tejszínes-csirkés quiche
70 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ami egy olasznak a pizza, az egy francia számára a quiche, mi magyarok pedig élvezhetjük mindkét nemzet gasztronómiai specialitását. Ha már múltkor az olasz nemzeti ételnek számító pizzát készítettem el házilag, most egy másik nemzet étele keltette fel a kíváncsiságomat, és ez a francia quiche. Tradicionális verziója a Quiche Lorraine, amely hivatalosan szalonnával készül. Így maximum a család férfitagjai számára lehetne érdekes, ezért én egy light-osabb verzióját készítettem el, csirkés-tejszínes töltelékkel. De igazából bármivel tölthetjük, ízlésünk szerint, és a szezonalitástól függően.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Bármivel tölthetjük, ízlésünk szerint, és a szezonalitástól függően, húsos, de akár vega verzióban is elkészíthető. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A quiche tészta hozzávalóit egy mély tálban összegyúrjuk. Tényleg összeáll pár perc alatt, és mehet a hűtőbe pihenni.
  2. Kevés olajon megpároljuk a kis kockákra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott csirkemellet, sózzuk, borsozzuk és aranybarnára sütjük. 
  3. Közben kibéleljük a sütőformát (27 cm átmérőjű, kerek, de ha ilyen éppen nincs otthon, bármilyen sütőformába tehetjük.) A lényeg, hogy legalább 2-3 cm-es pereme legyen a tésztának. 10 percre tegyük be a tésztát a sütőbe, és félig megsütjük a tésztát. 10 perc után kivesszük, és a felhólyagosodott részeket villával kipukkasztjuk.
  4. Jöhet rá a töltelék. Ha ezzel megvagyunk, meglocsoljuk a tojássárgájával elkevet tejszínnel. 5-6 db mozzarella karikát teszünk a tetejére, és rászórunk 20 dkg reszelt trappista sajtot. 
  5. Ezek után mehet a sütőbe. 180 fokon, 45 perc alatt készre sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 27 cm
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 4 134
elküldve: 4
receptkönyvben: 91
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi by Andrea

Mióta szakács: 2012.09.17.
14 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, vacsora
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: pite
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

csirkés pite, sós pite csirkehússal, tejszínes csirketöltelékes pite

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

769
finomliszt 20 dkg
vaj 10 dkg
tojássárgája 1 db
víz 1 dl
0 ízlés szerint
csirkemell filé 40 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
főzőtejszín 2 dl
mozzarella 10 dkg
trappista sajt 10 dkg
tojássárgája 1 db
napraforgó olaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint