Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes csokifánk

Tejszínes csokifánk
Tejszínes csokifánk
40 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept is csupa csoki, ahogy szeretjük! A krémes krémjét változtattam csokisra!

hozzávalók / 8 adag

Tésztához

Bevonáshoz

Töltéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A vizet a sóval, a margarinnal, a zsírral felforraljuk, majd hozzáadjuk a lisztet, és addig főzzük állandó keverés mellett, amíg az edény oldalától elválik.
  2. Átöntjük egy másik edénybe, és robotgéppel kikeverjük úgy, hogy közben egyenként hozzáadjuk a tojásokat és a tojássárgákat.
  3. Sütőpapírral bélelt vagy olajjal jól kikent tepsibe nyomózsákból karikákat formázunk távol egymástól, mert nagyon megnőnek sütés közben. 200 fokon légkeveréses sütőben 20 perc alatt megsütjük.

Bevonás

  1. Ha kihűltek a fánkok, bevonjuk a tetejüket az olajjal megolvasztott csokival. Ha megdermedt, a tetejüket levágjuk, és félretesszük.

Töltés

  1. A krémhez a tojásfehérjét 8 dkg cukorral habbá verjük. Közben a többi cukorral a vízben megfőzzük a pudingot, és forrón a habhoz keverjük. Még melegen csillagcsöves nyomózsákból a fánkok aljára krémet teszünk.
  2. Ha kihűltek, a felvert hulalából is nyomunk mindegyikre, és ráhelyezzük a csokis tetőket.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30×40 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 023
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nikóka

Mióta szakács: 2013.08.29.
170 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: közepes
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csokis képviselőfánk, képviselőfánk csokisan, csokis fánk

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

508
víz 1.5 dl
finomliszt 10 dkg
sertészsír 3 dkg
margarin 4 dkg
2 csipet
tojás 2 db
tojássárgája 4 db
tortabevonó 10 dkg
napraforgó olaj 2 ek
víz 5 dl
cukor 15 dkg
csokoládés pudingpor 100 g
tojásfehérje 4 db
növényi habtejszín 4 dl