Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes-csokikrémes piskótatekercs

Tejszínes-csokikrémes piskótatekercs
Tejszínes-csokikrémes piskótatekercs
37 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tímea sógornőm névnapjára készítettem az epres-rebarbarás-mandulás habos sütemény mellé, mert gondoltam, hogy a gyerekeknek legyen egy kis csokis sütemény. Az az igazság, hogy ez életem első piskótaroládja, mert eddig mindig torta formájában sütöttem a krémes sütiket. Mindenesetre a Férjem, ahogy kész lett, a két végéről levágott szeletet pillanatok alatt eltüntette. A családom pedig el volt "ájulva" tőle, és pillanatok alatt elfogyott.

hozzávalók / 4 adag

Piskótához:

  • 6 db tojás
  • 18 dkg liszt
  • 18 dkg kristálycukor
  • csipet só

Krémhez:

  • 25 dkg csokoládé (nálam ünnepi elfekvő készlet)
  • 3 dl hulala habtejszín
  • 5 dkg vaj
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákat a kristálycukorral habossá keverjük, majd 2-3 lépésben hozzáadjuk a lisztet. Ezután óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 11-12 perc alatt megsütjük. Tűpróba!
  3. Ahogy megsült a piskóta, rögtön feltekerjük nedves konyharuhán vagy sütőpapíron. (Én másik sütőpapírt nedvesítettem meg, és a feltekerés után tettem konyharuhába.) Kihűtjük.
  4. A krémhez 2 dl tejszínbe beletördeljük a csokoládét. Tűzre tesszük, és felolvasztjuk. Ha felolvadt, belekeverjük az 5 dkg vajat. Kihűtjük. (Én általában ezt a lépést előző nap szoktam megcsinálni, de most nem volt rá időm.)
  5. A maradék (1 dl) tejszínt habbá verjük. A csokoládét is habosra keverjük, majd a tejszínhez adjuk, és megint habosra keverjük.
  6. Kitekerjük a piskótát óvatosan, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és rákenjük a krém 3/4-ét. Feltekerjük, majd kívülről is bekenjük a piskótaroládunkat. Vonalakat húzunk rá, majd hűtőbe tesszük pár órára. (Sajnos nekem erre nem volt időm, látszik is a képen, hogy a krém még nem szilárdult meg teljesen.)
  7. Szeletelve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 38x38 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 058
elküldve: 1
receptkönyvben: 41
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

milkás csokis piskóta, csokikrémes piskóta, csokoládékrémes piskótatekercs, csokis piskótarolád

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!