Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes csokitorta színes cukorkával

Tejszínes csokitorta színes cukorkával
Tejszínes csokitorta színes cukorkával
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a torta a 2,5 éves kislány unokámnak a kedvére készült, ebéd utánra desszertnek. Nagyon szereti a csokit és a cukorkát, de csak módjával szokott kapni, mert a fogacskáinak sem tesz jót a túlzott cukor, csokifogyasztás. Arra gondoltam, hogy a tortát ebéd után úgyis az egész család fogyasztja, így pontosan annyi jut majd neki, amennyit megehet. Ebéd után ő úgyis aludni megy, mire felébred, már a morzsája is eltűnik a tortának. Így megoldódik a probléma magától. Szinte látom, ahogy a kis kezével csipegeti a tetejéről a cukorkát. Egy pár csokilap kimaradt az oldaláról, azokat a tetejére raktam. Lehet, hogy nem kellett volna?

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókból kakaós piskótakarikát sütünk 26 cm átmérőjű kapcsos formában.
  2. Megfőzzük a pudingot, néha megkavarva hagyjuk kihűlni.
  3. Közben belereszeljük a csokoládét.
  4. A tejszínt kemény habbá verjük. Lazán beleforgatjuk a pudingba.
  5. A piskótát három felé vágjuk.
  6. Vízgőz fölött megolvasztjuk a csokoládét, 4-5 ek olajat belekeverünk, és szilikonlapra öntjük. Hűtőbe tesszük (könnyebb bánni vele).
  7. Közben a krémmel megtöltjük a piskótát, és a maradék krémmel körbekenjük.
  8. A hűtőből kivett csokoládét nagyobb lapokká tördeljük, körberagasztjuk vele a tortát.
  9. A csoki lapocskákkal megszórjuk a tetejét, a színes golyócskákat pedig a tetejére osztjuk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 978
elküldve: 1
receptkönyvben: 44
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Olaszné Anci

Mióta szakács: 2011.01.01.
191 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

Dorka csokitortája, csokoládétorta, csokilapos csokitorta

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Thu, 2013-01-24 14:17

Kedves kgyorgyi1968 !
Nyugodtan lehet gyerek desszertnek nevezni, már csak a csoki és a cukorkák miatt is.
Szeretettel üdvözöllek: Anci

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Thu, 2013-01-24 08:19

Ancikám, hangulatos ez a torta a színes cukorkákkal, biztosan örömet szereztél vele a kis unokádnak. Puszi Piroska

Torma
Torma / Torma Wed, 2013-01-23 14:24

Nagyon kedves a story, szép a torta; biztos jo volt a családi ünnepség :)T

656
tojás 8 db
finomliszt 7 evőkanál
sütőpor 2 kk
cukrozatlan kakaópor 2 ek
cukor 8 ek
tej 8 dl
csokoládés pudingpor 2 tasak
cukor 1 ek
habtejszín 2 dl
csokoládé 10 dkg
tortabevonó 20 dkg
napraforgó olaj 4 ek
csokoládé 10 dkg
színes cukorka 1 ek