Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes csokoládétorta Nyusssszitól

Tejszínes csokoládétorta Nyusssszitól
Tejszínes csokoládétorta Nyusssszitól
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Apukám születésnapjára készítettem el először ezt a csokitortát, azóta viszont majdnem mindenkinek a szülinaprája ezt kell megsütnöm! Előtte nagyon sok csokitorta receptet kipróbáltam, de valahogy egyik sem volt az igazi! Ez a torta viszont egyáltalán nem csömör, kellően édes és kellően keserű is egyszerre! Röviden és tömören: ISTENI! :)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk.
  2. A sárgáját elkeverjük a cukorral, a fehérjét pedig felverjük.
  3. Ezután hozzáadjuk a sárgájához a felvert tojásfehérjét, majd több részletben az átszitált lisztet, a sütőport és a kakaóport.
  4. Előmelegített sütőben egy sütőpapírral kibélelt kapcsos tortaformában megsütjük (az én tortaformám 24 cm-es, ettől nagyobb ne nagyon legyen!).
  5. Amikor megsült, egy hőálló sima felületre fejreborítjuk a tortát a formával együtt, és így hagyjuk kihűlni. Ettől lesz tökéletesen egyenes a torta teteje!
  6. Amíg a torta hűl, elkészítjük a krémet. Ehhez vízgőz fölött felolvasztunk 16 dkg csokoládét, majd félretesszük hűlni.
  7. Közben felverjük a tejszínhabot, és ezt is félretesszük.
  8. Kb. 20 perc múlva összekeverjük a kettőt. Fontos, hogy mindkettő közel szobahőmérsékletű legyen!
  9. Ha a tortalapunk is kihűlt, összeállíthatjuk a tortát.
  10. A tortalapot vágjuk 2 karikára, és az alját kenjük meg a krém felével. Erre jöhetnek a kimagozott meggyszemek, de ezt a lépést akár el is lehet hagyni. (Egy izgalmasabb variációt kapunk, ha a krém alá, közvetlenül a piskótára kenünk egy réteg lekvárt. Én újabban így szoktam csinálni, mégpedig meggylekvárral, így meggyet én már csak a díszítéshez használok. Érdemes mindkét verziót kipróbálni.)
  11. Miután rátettük a másik tortalapot is, bevonjuk a torta oldalát és a tetejét a maradék krémmel. Egy keveset viszont tegyünk félre a díszítéshez.
  12. A maradék krémből készítsünk tetszőleges díszítést a torta tetejére, a megmaradt csokiból pedig készítsünk csokiforgácsot. Tetszőlegesen díszíthetjük meggybefőttel is a tortánkat.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 188
elküldve: 23
receptkönyvben: 250
elkészítve: 9/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyusssszi

Mióta szakács: 2011.10.15.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

krémes csokitorta, meggyes csokoládétorta, tejszínes-csokis torta

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sziszus31
sziszus31 Thu, 2013-08-22 18:21

A hétvégén szeretném elkészíteni, de kicsit sokallom a 4-5 ek kakaóport . Biztos kell ennyi bele a 9 tojáshoz és a 9 ek liszthez???? Fogyasztás előtt 1 nappal ugye el lehet készíteni?

Nyusssszi
Nyusssszi / Nyusssszi Fri, 2013-08-23 11:53

Kell bele, igen! :) Nagyon kakaósnak kell lennie. Ha 1 nappal előtte elkészíted, még jobb is lesz, mert szépen "kifagy" a krém.

zsansid
zsansid Sun, 2012-12-30 00:19

Kedves Nyusssszi!
Ezt a tortát választottam,mert nem tűnt túl bonyolultnak és hát én nem vagyok egy cukrász mester,de mindenképpen saját készítésű szülinapi tortával akartam kedveskedni a páromnak.
Lépésről,lépésre követtem a recept leírást annyi különbséggel,hogy én az összes krémet a tortába
raktam,lekvár és meggy nélkül,de ennek e receptnek szerintem,az a lényege,hogy mindenki a saját ízlése szerint variálhatja...A tetejére csokimáz került.A végeredmény egy igazán finom nem túl
édes,csupa csoki finomság lett.Köszönöm a receptet.Bátran ajánlom kezdőknek is. :)

Nyusssszi
Nyusssszi / Nyusssszi Sun, 2012-12-30 10:43

Örülök, hogy elnyerte a tetszésedet! Igen, az a nagyon jó benne, hogy rengeteg variációja van! Én is sokféleképpen készítettem már, ez csak egy alap, mindenki úgy készíti el, ahogy neki tetszik! :)

szgpetra
szgpetra Sat, 2012-09-22 19:00

Ez valami isteni, az egész család imádta. Köszönöm a receptet.

Clower
Clower / Clower Sat, 2012-04-28 13:07

Megcsináltam én is, mert jónak tűnt, és valóban az!!! 5 éves gyereknek tanuló recept! A krém ötlete fantasztikus, bár én még feldobtam, hogy a lapokat megkentem baracklekvárral, és megy szósszal. És az alap piskótában is már rég kerestem egy értelmeset :) Köszönöm a receptet!

Nyusssszi
Nyusssszi / Nyusssszi Sat, 2012-04-28 18:29

Igazán nincs mit! Nekem ez az alap piskótám már elég régóta! Minden tortához, meg sütihez ezt sütöm! A tortát eddig talán 3x csináltam meg, de nekem is a lekváros változat vált be!

Nyékinyuszimama
Nyékinyuszimama Wed, 2012-04-18 21:55

Szia.Azt szeretném kérdezni,hogy ha előző nap,mondjuk felmelegítem a tejszínt és benne felolvasztom a csokit??Utána hűtő és a csokis tejszínt verem fel??Így jó lenne?Köszönöm a választ előre is!!

Nyusssszi
Nyusssszi / Nyusssszi Thu, 2012-04-19 10:09

Szia! :)
Még sosem próbáltam így, de biztos vagyok benne, hogy így is jó, mert hallottam már erről! :)

tomici
Tomici / tomici Sun, 2012-04-15 10:26

Szia!Azt szeretném még kérdezni hogy én tortabevonót vettem és ezt nem kell semmivel hígitani csak fel kell olvasztani és visszahűteni és hozzákeverni a felvert tejszínhez?

Nyusssszi
Nyusssszi / Nyusssszi Sun, 2012-04-15 14:54

A tortabevonó nem jó a töltelékhez! A töltelékhez rendes táblás csoki kell! Ennek a tortának az a lényege, hogy nagyon jó minőségű étcsokival kell csinálni! Attól lesz finom!

tomici
Tomici / tomici Fri, 2012-04-13 18:03

Szia!ezt hogy érted hogy szobahőmérsékletű legyen mindkettő?A tejszínt ne tegyem be a hűtőbe a csokit pedig igen?Nem fog betúrosodni a hab és nem csapódik ki a csoki?Válaszod előre is köszönöm.

Nyusssszi
Nyusssszi / Nyusssszi Fri, 2012-04-13 18:28

Szia! Ezt úgy kell érteni, hogy a tejszínt ugye X órára hűtőbe kell tenni ahhoz, hogy felverhető legyen! Sőt, én be szoktam egy fél órára rakni a fagyasztóba! A csoki meg, ugye, ha felolvasztod, akkor forró! Ha a jéghidegen felvert tejszínbe belekevered a forró csokit, akkor a krémből nem lesz semmi! Tehát a tejszínt hagyd egy kicsit "melegedni", a csokit pedig visszahűlni! Várj egy negyed órát-20 percet, és utána már összekeverheted! A lényeg, hogy amikor összekevered a kettőt, akkor a csoki ne legyen forró, a tejszín meg jéghideg! :)

tomici
Tomici / tomici Fri, 2012-04-13 18:34

Köszönöm a választ.A gyerekemnek szeretnék tortát sütni és azért kérdeztem.

Tündér 2000
Tündér 2000 / Tündér 2000 Mon, 2012-04-02 13:32

A hétvégén kipróbáltam,téglalap alakban,valami fenomenális,isteni a krémje!A piskóta viszont nekem kissé száraznak tűnik!Köszi a receptet.

Nyusssszi
Nyusssszi / Nyusssszi Mon, 2012-04-02 14:31

De örülök, hogy a krém tetszik, végülis itt a krém a lényeg, a piskótát szerintem mindenki sütheti úgy, ahogy szokta más tortákhoz. :) Nekem ez a jól bevált piskóta receptem.

Nyusssszi
Nyusssszi / Nyusssszi Mon, 2012-04-02 14:29

Száraznak? Nem értem, mi lehetett a baj. Én évek óta ezt a sima, hagyományos piskótát sütöm. Nem sütötted túl esetleg?

676
tojás 9 db
finomliszt 9 evőkanál
cukor 9 ek
sütőpor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 5 ek
növényi habtejszín 5 dl
étcsokoládé 20 dkg
meggybefőtt 25 dkg