Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes eperleves

Tejszínes eperleves
Tejszínes eperleves
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyönyörű, illatos, zamatos epret vettem leárazva, és megkívántam az eperlevest. Lusta voltam receptet keresni, így összedobtam ezt.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Turmixolhatjuk krémlevesnek is, de én szeretem a gyümölcsdarabokat benne. A tetejére nyomhatunk tejszínhab bóbitát, esetleg meghinthetjük egy csipet fahéjjal.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az epret alaposan megmossuk, egyforma darabokra aprítjuk.
  2. Kisebb méretű fazékba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi (a hozzávalókban szereplő mennyiség csak nagyon körülbelüli), feltesszük főni.
  3. Ha már forr, alacsony lángra tesszük, és hozzáöntjük a fehérbort.
  4. A tejszínben kikeverjük a pudingport, a főzőléből néhány evőkanálnyit belemerítünk, összekeverjük, majd ezt az egészet folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a boros-cukros eperleves alaphoz. Ha túl sűrű, öntünk még hozzá vizet.
  5. Jól összekeverjük, összeforraljuk, ezután azonnal levesszük a tűzről. Hidegen-melegen is fogyasztható.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 23 503
elküldve: 1
receptkönyvben: 35
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

A kis gourmand

Mióta szakács: 2014.03.15.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

tejszínes gyümölcsleves, eperleves, pudingos-fehérboros eperleves

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

P.Klára
P.Klára Tue, 2014-06-03 18:59

Kedves csondorh!
Nagyon finom lett:) Máskor is felveszem az étlapra. Sajnos az eperszezon hamar véget ér a kertünkben, most viszont rengeteg van. Így turmixolom, mascarponés dobozokban fagyasztom, s talán a levesnek sem árt majd, ha fagyasztott alapanyagból akár novemberben is az asztalra kerül . Kösz. a receptet. Klári

P.Klára
P.Klára Mon, 2014-06-02 19:37

Na, örömmel látom, hogy van, aki "meri" főzni az eperlevest:)
Holnap megszedem az epret, viszont soha nem készítettem még eperlevest, s kutakodtam receptek után. Elkedvetlenedtem, mert főleg főzés nélküli turmixot ajánlanak. Az mitől " leves"? De ezek szerint hagyományos módon is készíthető. Tudom, hogy a főzéssel veszít a gyümölcs az értékéből, de majd eszünk nyersen is epret:) Remélem a család is elfogadja ezt az újdonságot az étlapunkon.

166
eper 25 dkg
xilit 5 ek
vaníliás cukor 1 csomag
vaníliás pudingpor 0.5 tasak
főzőtejszín 200 ml
víz 2 dl
fehérbor 1 dl
fahéj 1 csipet