Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes epertorta

Tejszínes epertorta
Tejszínes epertorta
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy régi újságból való ez a recept. Volt maradék tejszínhabom, ezért két tortát csináltam. Egy szép pici  epreset, és egy csúnya nagy barackossat (befőttből) :). Hamar elfogyott.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

A levágott réteslap darabokat is meglehet sütni, és bele lehet csempészni a rétegek közé, vagy akár az egész lapokat kivágás nélkül ki lehet sütni, és akkor nem dobunk el belőle semmit. Így nagyobb tortát kapunk, amibe gondolom kicsit több krém kell. Az eredeti recept szerint 1 laponként kelll kenni, de úgy nem az igazi. Más fajta gyümölcsből is elkészíthető, ezért jelöltem azt, hogy bármikor elkészíthető, mert barackbefőttel is nagyon finom. Akár szőlőt, málnát, nektarint, sárgadinnyét, banánt is tehetünk bele. Jó étvágyat hozzá!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A réteslapot kitekerjük, és két 18 cm kört kivágunk belőle, ollóval a legegyszerűbb. Tehát 2x8 lapos, 18 cm átmérőjű körünk lesz.  Négy laponként kisütjük úgy, hogy egy tepsibe alufóliát teszünk , erre rakjuk a 4 laposra szétszedett korongokat. Megkenjük a tetejét pici olajjal, és előmelegített sütőben 5 perc alatt aranysárgára sütjük. A többi lapot is kisütjük.
  2. Az epret kis kockákra felvágjuk, és félretesszük.
  3. A zselatint 2 dl vízzel 2-3 percig kevergetve főzzük. A tejszínhabot kemény habbá verjük, és a joghurttal simára keverjük, majd a  zselatint is belekeverjük.
  4. Rögtön összeállítjuk a tortánkat. 2 lapot tegyünk egy tortás tálra, kenjük meg a krémmel a lapot kb. fél cm vastagon. Szórjuk meg eperdarabokkal, tegyünk ismét két lapot nyomjuk óvatosan le, hogy ne törjön el a lap, és megint kenjük meg krémmel, majd eperrel megszórjuk, és így folytatjuk a rétegezést. Legfelülre réteslap kerüljön.
  5. Hűtőben 2-3 órát hagyjuk dermedni. Tálaláskor porcukorral megszórjuk a tetejét.

  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 578
elküldve: 0
receptkönyvben: 93
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Edit

Mióta szakács: 2010.01.31.
149 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

epres-tejszínes torta, krémes epertorta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

laraed
Edit / laraed Wed, 2011-06-15 13:56

Kedves Szerkesztők ! Véletlen kihagytam belőle a porcukrot. Ha kérhetnélek benneteket tegyétek bele helyettem:)))))), mert nem engedi nekem , és mégsem maradhat cukor nélkül!!!!!! :))) A 3. pontnál amikor a tejszínhabot kemény habbá verjük , és a joghurttal simára keverjük , na akkor tegyétek bele a porcukrot :)))) Köszönöm Hi -hi Üdv Edit

403
réteslap 1 csomag
zselatin 2 dkg
eper 60 dkg
porcukor 6 ek
habtejszín 5 dl
joghurt 175 g