Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes epertorta 2. - gluténmentes

Tejszínes epertorta 2. - gluténmentes
Tejszínes epertorta 2. - gluténmentes
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csak úgy letévedtem a kertbe, ahol szépen piroslottak az eprek. Szedtem egy tálkával. Aztán irány a konyha, és ez lett a végeredmény.

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét egy tálba tesszük, elkezdjük robotgéppel felverni.
  2. Majd hozzáadjuk a cukrot, és amikor kemény, óvatos mozdulatokkal belekeverjük a tojások sárgáját, a szódabikarbónát és a rizslisztet.
  3. Zsírozott, lisztezett tortaformába tesszük, és megsütjük.
  4. A vaníliás pudingot simára keverjük a vízzel, és megfőzzük. Kihűtjük.
  5. Közben felverjük a tejszínhabot, és a kihűlt pudinggal összekeverjük.
  6. A torta karikákat kettévágjuk, megtöltjük krémmel, a tetejét és az oldalát is bevonjuk.
  7. Eperrel díszítjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 28 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 735
elküldve: 1
receptkönyvben: 64
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündérbucó

Mióta szakács: 2011.02.05.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kategória: torta
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

tejszínes epertorta, epres-tejszínes piskótatorta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tunderbuco
Tündérbucó / tunderbuco Tue, 2011-07-26 11:09

Szia Éva-Anyóca!
Sajnos már nincs eprem, csak későn tettem fel a receptet. A torta kb. másfél hónapja készült.

350
tojás 6 db
cukor 6 ek
rizsliszt 6 evőkanál
szódabikarbóna 1 késhegynyi
vaníliás pudingpor 2 tasak
víz 5 dl
habtejszín 5 dl
eper 5 dkg