Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes epertorta BoSzilvitől

Tejszínes epertorta BoSzilvitől
Tejszínes epertorta BoSzilvitől
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Végre eperszezon :) A héten eperlekvár készült itthon, és maradt egy fél üveg a hűtőben, gondoltam, letesztelem, párom nagy örömére. 

Sikerült a meglepi!

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Krém

Teteje

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tésztához a vajat megolvasztjuk mikróban, és a többi hozzávalóval alaposan összekeverjük.
  2. A tortaformát (28 cm) kibéleljük folpackkal.
  3. A masszát alaposan belenyomkodjuk, és hűtőbe tesszük, amíg a krém el nem készül.

Krém

  1. A tejszínhabot félig felverjük. (Kipróbáltam korábban habmesterrel, és azzal volt a legfinomabb, legalábbis nekem.)
  2. Beletesszük a habfixálót, a porcukrot és az összetört epret, majd tovább verjük.
  3. Kemény hab legyen belőle.
  4. Kivesszük a hűtőből a tortaformát a tésztával, rásimítjuk a habot.
  5. 30 percre visszatesszük a hűtőbe, hogy egy kicsit meg tudjon dermedni.

Teteje

  1. Az epreket félbevágjuk, és vágott felükkel lefele ráhelyezzük a tortára. Akinek van kedve, különböző formákat kirakhat belőle.
  2. Én expressz tortazselét használok, amit forró vízzel kell csak elkeverni, fél percig keverni, és már mehet is a tetejére. A folyadékhoz szörpöt kevertem az íze miatt.
  3. Én a sütit este készítettem, így reggelre már fogyasztható volt. Aki ebédre szeretné, készítse reggel, és jó lesz ebédre is már, a habfix miatt nem szabad szétesnie.
  • tepsi mérete: 28 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 1 025
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

BoSzilvi

Mióta szakács: 2015.06.22.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kategória: torta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
babakonyha: baba 18-24 hónap
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

epertorta sütés nélkül, epres keksztorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

652
háztartási keksz 20 dkg
kókuszreszelék 5 dkg
eperlekvár 6 ek
vaj 10 dkg
növényi tejszín 500 ml
habfixáló 1 csomag
eper 10 dkg
porcukor 5 dkg
tortazselé 1 csomag
eperszörp 30 ml
eper 15 dkg