Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes epertorta izzi konyhájából

Tejszínes epertorta izzi konyhájából
Tejszínes epertorta izzi konyhájából
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindenkinek megvan a saját betanult, vagy egyedi taktikája a piskóta elkészítésére, nekem ez. Megpróbáltam minél részletesebben leírni, hogy aki nem olyan gyakorlott az elkészítésében, az is könnyen megcsinálhassa.

Mivel a maximum megadható mennyiség 12 fő, volt ezért azt jelöltem be, de a tortát 16 szép, egyenletes szeletre fel lehet szelni.

hozzávalók / 12 adag

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, mikor már fehér, de még nem kemény, belehelyezzük a felét (6 dkg/3 ek), majd kemény habbá verjük. Mikor kész, hűtőbe tesszük, míg elkészítjük, a sárgáját, nehogy összeessen.
  2. A tojások sárgájához hozzáadjuk a 2 cs (2 dkg/1 ek) vaníliás cukrot, és a maradék (6 dkg/3 ek) cukrot. Habosra verjük.
  3. Kivesszük a hűtőből a keményre vert tojásfehérjét. A felvert tojássárgájához hozzáadjuk a 6 dkg/3 ek réteslisztet, robotgéppel elkeverjük, ettől sűrű, massza állagot kap, ezért hozzáadunk a felvert tojásfehérjéből 3 evőkanállal, amit szintén robotgéppel keverünk bele. A 10 dkg/5 ek finomlisztet is beleadagoljuk a masszába robotgéppel, ha igényli (igényelni fogja), adjunk hozzá felvert tojásfehérjét a meglazításhoz. Ha ezzel készen vagyunk, a maradék felvert tojásfehérjét lapos fakanállal, óvatos mozdulatokkal a masszához keverjük.
  4. Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra. Ezalatt a tortaformánkat kivajazzuk, majd kilisztezzük. Beleöntjük a piskóta masszát, elegyengetjük, és 20-25 percre a sütőbe helyezzük. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni.
  5. Ezalatt elkészítjük a krémet. Az összes epret (80 dkg) megmossuk, levelétől megtisztítjuk. Hosszában vékony szeletekre vágjuk, kiválasztjuk a nagyjából ugyanolyan méretű (középső rész inkább) szeleteket, legalább annyit, hogy a tortánk szélét körben átérje, és a számunkra megfelelő díszítéshez elég legyen (nekem ez 60-65 szelet volt). A maradék szeleteket apró kockára vágjuk, és összekeverjük a joghurttal.
  6. Az 500 ml habtejszínt habbá verjük, 2 dl-t félrerakunk. A maradék 3 dl-t robotgéppel összedolgozzunk az eperdarabos joghurttal.
  7. Mire kész a krémünk, a tortalap is kihűlt, vágjuk 3 szeletre, és töltsük meg a lapokat a krémmel. A tortát a félrerakott 2 dl felvert habtejszínnel fedjük be, és díszítsük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 5 635
elküldve: 3
receptkönyvben: 59
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

izzi

Mióta szakács: 2013.04.20.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

eperkrémes torta, tejszínes-joghurtos epertorta, epertorta tejszínesen

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Albazo
Albazo Wed, 2016-05-25 17:27

Imádom ezeket a recepteket. Jópárat meg is csináltam amatőr módon de sikerültek.

281
tojás 8 db
finomliszt 10 dkg
rétesliszt 6 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
cukor 12 dkg
eper 20 dkg
gyümölcsjoghurt 300 ml
habtejszín 200 ml
eper 60 dkg
habtejszín 200 ml