Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes epertorta sandraa konyhájából

Tejszínes epertorta sandraa konyhájából
Tejszínes epertorta sandraa konyhájából
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Barátnőm születésnapi tortája :) Bármilyen szezonális, fagyasztott vagy befőtt gyümölcsből elkészíthető.

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A krémhez

Díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

A piskótához

  1. A tojások sárgáját az 1/3 cukorral fehéredésig, a fehérjét a 2/3 cukorral keményre verjük.
  2. A sárgáját egy kevés fehérjehabbal fellazítjuk, beleszitáljuk a lisztet, óvatos, határozott mozdulatokkal elkeverjük, majd a maradék habot is óvatosan belekeverjük.
  3. Sütőpapírral bélelt tortakarikában 180 fokon megsütjük.

A krémhez

  1. Az epret, porcukrot, Triple Secet, citromlevet, vanília kivonatot, vagy -rudat egy tálba tesszük, botmixerrel simára keverjük.
  2. A tejszínhabot keményre verjük, egy habkártyányit beleteszünk az epres krémbe, elkeverjük, majd az epres krémet öntjük a tejszínhabhoz. Hűtőbe tesszük.
  3. A kihűlt piskótát 3 részbe vágjuk.
  4. A lapzselatinról (amit korábban vízbe áztattunk) leöntjük a vizet, egy edénybe tesszük, és a lehető legkisebb hőfokon felolvasztjuk folyamatos kevergetés mellett (kb 10-20 mp). Nem szabad felforralni!
  5. A zselatint vékony sugárban csurgatjuk az epres krémhez, majd ezzel a krémmel betöltjük a tortát, egy keveset pedig a tetejére és az oldalára is kenünk.

Díszítés

  1. A friss epret (vagy bármilyen más gyümölcsöt) félbe vágjuk. A tejszínt keményre verjük, habzsákba tesszük.
  2. A szeletelt mandulával körbepanírozzuk a torta oldalát.
  3. Habrózsákat formázuk a torta tetejére, eperrel kirakjuk és a zselé hátoldalán található recept alapján elkészítjük a zselét, és a torta tetejére öntjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 704
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

sandraa

Mióta szakács: 2012.08.29.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: közepes
szezon: nyár
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

Tejszínes epertorta, zselés torta eperrel, habos-epres torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

441
tojás 8 db
cukor 16 dkg
finomliszt 16 dkg
eper 25 dkg
porcukor 85 g
Triple sec 3 ek
vanília kivonat 1 kávéskanál
citromlé 1 fél citromból nyert
habtejszín 500 ml
lapzselatin 5 db
mandulapehely 15 dkg
eper 10 dkg
tortazselé 1 csomag
habtejszín 200 ml
habfixáló 1 csomag