Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes-erdei gyümölcsös torta

Tejszínes-erdei gyümölcsös torta
Tejszínes-erdei gyümölcsös torta
80 perc / előkészület: 60 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Drága barátnőm születésnapjára készítettem el ezt a tortát. Bevallom ez volt az első alkalom, hogy nem egy konkrét receptet bújva sütöttem, hanem saját intuíciómra hagyatkozva kreatívkodtam. Mondanom sem kell, hogy nagyobb sikere volt, mint eddig bármelyik sütimnek. Egyszerű, mutatós, nem túl tömény, bármilyen gyümölccsel elkészíthető sütemény! :)

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

A krémhez és a díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kakaót. Szépen összedolgozzuk.
  2. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és két részletben adjuk hozzá a masszához. Az első felét még bátran és erőteljesen, a másik felét viszont óvatosan, laza mozdulatokkal dolgozzuk bele, nehogy a szép laza tésztát összetörjük.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe töltjük (én 22 cm átmérőjűt használtam), és 180 °C-on 20-25 perc alatt megsütjük. A sütési idő sütőfüggő, de a tűpróba mindig segít ugye :) A kész tortalapot félretesszük hűlni.
  4. Következik a krém! A zselatint kb. 1 dl vízzel felmelegítjük (nem forraljuk), és langyosra hűtjük. A tejszínt a habfixálóval felverjük (mint már említettem, én cukrászhabot használok, mert jobb a tartása, és nem utolsó sorban olcsóbb is :)), belekeverjük a vaníliás cukorral elkevert tejfölt, majd a zselatint is. Ízletes, könnyed krémet kapunk, aminek igen nehéz ellenállni - tapasztalatból mondom :)! Úgyhogy gyorsan be is tesszük a hűtőbe, hogy ne legyen szem előtt, no a zselatin is megtegye hatását.
  5. A gyümölcsöket nagyjából összetörjük egy villával (csak rusztikusan), majd egyszerűen összekeverjük a pudingporral! Ez szép "zselészerűvé" varázsolja a gyümit.
  6. Nincs más hátra, mint megtölteni a tortánkat: a piskótát kettévágjuk, megtöltjük egy réteg krémmel, majd a gyümölcs, majd még egy réteg krém. Rá a piskóta másik fele. Bevonjuk a maradék krémmel és már kész is! (Én olvasztott csokival és gyümölccsel díszítettem.)
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 21
össznézettség: 27 245
elküldve: 7
receptkönyvben: 115
elkészítve: 6/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Norasz

Mióta szakács: 2013.01.20.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tejszínes gyümölcstorta, erdei gyümölcsös torta

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

KisCsaj
KisCsaj / KisCsaj Sun, 2015-03-01 15:22

Elkészítettem tegnap édesanyám születésnapjára, osztatlan sikert aratott, gyönyörű és isteni lett! Köszönöm a receptet! :)

HoNi1990
HoNi1990 Wed, 2014-07-23 09:42

Szia!

Cukrászhabot hol lehet kapni? Én még nem találkoztam ilyennel egyik üzletben sem....

Előre is köszönöm a válaszod..

Norasz
Norasz / Norasz Wed, 2014-07-23 13:45

Szia!

Én általában nagyobb szupermarketekben, hipermarketekben láttam, de habtejszín is teljesen tökéletes, vagy ha jól tudom lehet még kapni hab alap elnevezésű terméket is, az is hasonló kvalitásokkal bír. Ízben nem hinném, csupán árban van különbség! :)

solleggiato
solleggiato Sat, 2013-08-24 08:59

Szia!
Megcsináltam nagylányom szülinapjára, igazi siker lett!

Köszi a receptet: soll

599
tojás 6 db
cukor 6 ek
finomliszt 4 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 2 ek
sütőpor 1 teáskanál
habtejszín 500 ml
cukor 1 ek
habfixáló 1 csomag
tejföl 2 dl
vaníliás cukor 1 csomag
zselatin 2 teáskanál
erdei gyümölcs mix 300 g
vaníliás pudingpor 2 ek
tortabevonó 10 dkg