Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes fehér kenyér

Tejszínes fehér kenyér
Tejszínes fehér kenyér
55 perc / előkészület: 10 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sosem jutott volna eszembe kenyeret sütni, de itt a NoSaltyn csak olvastam folyton, ki milyen finom péksütit, kenyeret sütött, kenyérsütőgép nélkül is. Hát nem lehet valami ördöngösség - gondoltam-, és mivel olyan nehéz már jó kenyeret venni, előkaptam kedvenc DrOetker sütiskönyvemet, és kerestem egy sima fehér kenyér receptet, kezdésnek... Finom lett, nagyon egyszerű, gyors, szerintem elronthatatlan, és másnap is ehető volt még, ellenben sok bolti kenyérrel.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

A crème fraîche-t helyettesítettem tejföl-tejszín elegyével. Finom lehet a hagymás-szalonnás változat is, 1 hagyma és 75 g húsos szalonna serpenyőben megpárolt keverékével feltuningolva. Gázsütőben előmelegítés nélkül 2-3-as fokozaton kell sütni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a lisztet keverőtálba szitáljuk, elvegyítjük az élesztővel, hozzáadjuk a cukrot, sót, tojást, tojássárgáját, tejet, és tejszínt.
  2. Keverőgéppel először alacsony, majd magas fokozaton sima tésztává dolgozzuk. Lefedve, meleg helyen kétszeresére kelesztjük (kb. 20 perc).
  3. A tálból kivesszük, gyúródeszkán átgyúrjuk, szögletes kikent formába simítjuk. Meleg helyen újra kb. 20 percig kelesztjük.
  4. A tészta tetejét éles késsel hosszában kb. 1 cm mélyen bevágjuk, és vízzel bekenjük.
  5. A formát sütőrácsra helyezzük, sütőben megsütjük.
  6. Ha megsült, kivesszük a formából, és rácsra téve hűlni hagyjuk.


 

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30×11 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 634
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Borsmentalevél

Mióta szakács: 2011.06.21.
43 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

búzakenyér, kenyér

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2011-10-26 05:46

Szia Katus!
Üdvözöllek a kenyérsütők lelkes táborában! :) Nagyon szép kenyeret sütöttél. Én is kipróbálom majd ezt a tejszínes változatot. Üdv: Fahéj

kiralykata
Borsmentalevél / kiralykata Sun, 2011-10-30 22:01

Szia Fahéj!
Köszönöm szépen, nagyon szeretem a receptjeid, többet ki is próbáltam már! Ez a kenyér nem volt rossz, másnap is ehető volt még, de azért kipróbálok még másfélét is, mert biztos van ennél jobb is!
További jó sütést-főzést!
Üdv: Katus

469
finomliszt 500 g
instant élesztő 1 tasak
cukor 1 teáskanál
1 tk
tojás 2 db
tojássárgája 1 db
tej 100 ml
crème fraîche 150 g
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál