Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes-fokhagymás-gombás tenger gyümölcsei spagettival

Tejszínes-fokhagymás-gombás tenger gyümölcsei spagettival
Tejszínes-fokhagymás-gombás tenger gyümölcsei spagettival
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hol is kezdhetném, régóta szeretek sütni-főzni, mondhatnám azt is, hogy részben hobbimmá vált a dolog.
Sokszor nézegettem recepteket, vajon hogy állhat össze egy ilyesmi kaliberű étel, mivel be kell hogy valljam, sosem csináltam még.
Párommal mióta együtt élünk elkezdtem "kísérletezgetni" az ízekkel, és mondhatni elég jól sült el a dolog :)
Szeretném, ha lenne olyan, aki az én "főztömet követi" itt a Nosalty.hu oldalon - ez egy kicsit talán nekem is elismerés lenne a visszajelzések alapján -, hogy tényleg jó szakács lehetnék ill. valahol talán vagyok is! :)

hozzávalók / 2 adag

A szószhoz

A tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Első lépésként megtisztítjuk a hagymákat, megmossuk a paradicsomokat langyos vízzel, a gombákat pedig forró vízzel leforrázzuk!
  2. A vöröshagymát apróra összevagdaljuk, majd mellé a fokhagymát fokhagymanyomóval hozzáadjuk.
  3. Kevés olívaolajon (vagy ha nincs éppen kéznél, rendes napraforgóolajon) elkezdjük összesütni a gombákkal együtt. Ha a gomba kicsit már megpuhult, megpirult, hozzáadjuk a tenger gyümölcsei mixet, sót, őrölt borsot, bazsalikomot. Itt ajánlom a folyamatos megfigyelését a kis apró herkentyűknek, mivel ha túlsütjük őket, akkor könnyen gumiállagúak lesznek. (Én személy szerint pár percig sütöttem őket így együtt, majd tettem egy fedőt a lábasra, és picit párolni kezdtem.)
  4. Kb. 20-25 perc elteltével hozzáadjuk a főzőtejszínt, majd megvárjuk, míg összerottyan az egész kicsit, és már kész is!
  5. Tálalható rizzsel vagy tésztával, én jelenleg házi készítésű tésztával kínáltam fel, paradicsomkarikákkal díszítve. Jó étvágyat hozzá! :)
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 476
elküldve: 0
receptkönyvben: 37
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Bettina

Mióta szakács: 2013.12.10.
4 recept

receptjellemzők

konyha: görög
szakács elkészítette: párszor készített receptek
receptverseny: Barilla receptverseny
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: tészta
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fokhagymás-tejszínes tészta a tenger gyümölcseivel, tenger gyümölcsei tejszínes szószban, tenger gyümölcsei házi tésztával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mimok
mimok Mon, 2014-02-24 20:24

Szia. Nem látom a leírásban, hogy a paradicsomot, mikor és milyen formában adod hozzá.

zso2
zso2 / zso2 Tue, 2013-12-31 00:31

Ezt főztem tegnap! Picit sikerült gumisra sütnöm,de nem volt vészes,az íze pedig elsőosztályú.

1011
tenger gyümölcsei mix 50 dkg
főzőtejszín 1 dl
fokhagyma 5 gerezd
vöröshagyma 2 közepes db
gomba 10 dkg
2 csipet
fekete bors 2 csipet
paradicsom 2 közepes db
olívaolaj 5 ek
bazsalikom 3 teáskanál
spagetti tészta 25 dkg
paradicsom 2 közepes db