Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes garnélarák

Tejszínes garnélarák
Tejszínes garnélarák
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tengeri finomságok kedvelőinek egy egyszerű, de annál ízletesebb recept.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Rizzsel és citrommal szoktam tálalni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Serpenyőben az olajat felforrósítjuk, majd a rákok mindkét oldalát átsütjük.
  2. Utána megszórjuk az apróra vágott fokhagymával és petrezselyemmel, sózzuk, borsozzuk, majd egy citrom levét is hozzáadjuk. 
  3. Pár percig sütjük, majd ráöntjük a tejszínt és összefőzzük, addig, míg be nem sűrűsödik.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 47
össznézettség: 125 645
elküldve: 19
receptkönyvben: 524
elkészítve: 24/31
Facebookon megjelent: -

szakács

Vica

Mióta szakács: 2009.10.03.
37 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

garnéla tejszínes szószban, tejszínes-citromos-petrezselymes garnéla

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Taipai
Taipai Thu, 2013-10-17 20:00

Sziasztok, kipróbáltam a receptet zöldségkörettel szenzációs volt, az egész családnak ízlett . Köszönjük a receptet.....

pors
pors Sat, 2013-08-03 19:02

Szia!
Nagyon ígéretes a recept, gondoltam kipróbálom. Csak szeretném megkérdezni, mennyi sót és borsot javasolsz hozzá? Kezdő és nem is túl ügyes háziasszonyként ez nekem gondot okoz. :) Előre is köszönöm.

P.Klára
P.Klára Sun, 2012-01-01 15:28

Erre is sort kerítettem az ünnepek alatt. Már mikor előfőztem, fintorgott a párom az "illat" miatt, szellőztetett sűrven a konyhában.
Kevertem hozzá mascarponés, tejszínes, borsos+fokhagymás kevercset.
Naggggyon finom lett. Végül az 1500 forintnyi mennyiséget egyedül termeltem be. Ruccolával.Na nem egyszerre. De látva az "érdeklődést", többet nem fogom elkészíteni. De akit nem zavar a tengerparti illatár, az biztos nagyon fogja szeretni ezt a csemegét.

Olgy
Olgy Sun, 2011-10-30 12:47

Egy kis csilivel is megbolondítottam, tökéletes.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2011-01-24 22:06

Ha készitettek egy szuper paradicsom ragut ( Friss paradicsom oliva olaj fokhagyma só bors bazsalikom pici viz ezt szétfözni) Sok garnéla bele és spagetti tésztával lehet tálalni sok sajtot reszelni hozzá.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-11-14 12:48

Én fokhagymás oliván futtatott bébispenóttal készítem előétel gyanánt a klasszikus, oliván, fokhagymán pirított-párolt citromos, borsos,fehérboros változatot...

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-10-18 23:11

Örülök,hogy jol sikerült. :) Sokféle megoldással el lehet késziteni majd összegyüjtök néhányat és leirom.

flikflak
Flikflak / flikflak Sat, 2010-10-09 12:50

Szia!
Tegnap elkészítettem, s a páromnak nagyon-nagyon ízlett ez a verzió is!
Én sajnos nem szeretem, de örülök, hogy most már nemcsak egyféleképp készíthetem neki a rákocskákat. S legközelebb mindenképp kipróbálom a Zsolt által ajánlott megoldást is.
Annyit változtattam csak, hogy a rákokat olivaolaj és vaj elegyén pirítgattam meg. Teljesen oda volt tőle, úgyhogy igazán köszönöm, hogy feltetted a receptet!
Legyen szép napod!
flikflak

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-10-07 16:00

Én a kereskedelemben dolgozom és pont egy hal osztályon vagyok eladó.
Lehet kapni frissen is de nincs tisztitva.De viszont sokkal jobb izesebb mint a fagyasztott.
Az ár függ a méretektöl is. Minnél nagyobb annál drágább.
A méretet számozással jelölik.60/80 30/40 10/20 ezek a számok a körülbelüli darabszámot jelölik 1 kilora A 10/20 a legdrágább átlagosan 6000ft körül van 1 kilogramm.
Csak érdekesség képpen mondom ki lehet probállni azt ami elöfözött füszerezett sürü palacsintatésztába mártani és ugy kisütni :)

flikflak
Flikflak / flikflak Sat, 2010-10-16 22:16

Kedves Zsolt!
Köszönet a palacsintatésztás ötletért! El is készítettem és a próbálkozás sikeresnek bizonyult :o)

Én a következőképp fűszereztem:
http://www.nosalty.hu/node/30064 (hamarosan aktív lesz)

Köszönöm még egyszer!
Mosolygós napokat!
flikflak

Vica
Vica / Vica Tue, 2010-07-27 16:39

Szia Éva
Igen én mirelit garnélát használtam az teljesen konyhakész. Szerintem itt az egész környéken nem is tudnék másfajtát vásárolni. Az árát sajnos nem tudom,de biztosan nem olcsó.

Remélem nektek is ízleni fog még a pasiknak is:-)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2010-07-25 10:42

Ugye, ez az a picike koktélrák, és mirelit formában kapható?Mert ha igen,ja és tisztított??Akkor kipróbálnám.Mennyire van egálban az ára és a mennyiség?Mert én fogom enni és a lány, ha persze fincsi lesz, akkor a fiúk is rászállnak, és megcsinálom másodszor is, sőt,...de minden tengeri dologtól tartanak.A halat azért nem eszik, mert hal íze van és szálkás, ez egy hülye kifogás, de ez van.Persze, csempészni tudni kell, és ha már megették, akkor kár hadakozniuk, hát így esznek halat.A lánnyal viszont szeretjük ezeket, és ezért kérdeztem.Ha válaszolnál,köszi!Éva-Anyóca

kanesz
kanesz Tue, 2010-02-09 21:01

Szia!

Én a tejszín előtt egy kis jófajta száraz fehérbort öntök hozzá. Mi főtt tésztával szeretjük, de fogom próbálni rizzsel és salival is. jó ötlet.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-02-02 17:43

Hello!

Én ugyanezzel a módszerrel készítettem, csak nem rizzsel tálaltam hanem vegyes salátával.
Így is nagyon finom lett!
Köszi a receptet!

371
garnéla 60 dkg
fokhagyma 5 gerezd
petrezselyem 1 csokor
főzőtejszín 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
citromlé 1 citromból nyert
napraforgó olaj 1 dl