Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes gesztenyekrémleves eztettemtől

Tejszínes gesztenyekrémleves eztettemtől
Tejszínes gesztenyekrémleves eztettemtől
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jó blogüzemeltetőhöz híven aktívan keresem a karácsonyi recepteket - nektek, mert én karácsonykor nem főzök.:)

Itt az első ötlet mindenkinek, aki mer nem halászlevet főzni.

(Legújabb kutatásaim alapján a gesztenyéket 1 napra beáztattam, aztán a szálirányukra merőleges mély vágást eszközöltem rajtuk, és így sütöttem őket kb. 25 perc alatt készre a sütőben 160 fokon. A pucolás nem olyan vészes, mint ahogy mindenhol olvastam.)

Ha valakinek van kedve a grissini sütéssel bajlódni, az eztettem.blogspot.com-on talál egy receptet a gesztenyekrémeves leírása után.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymákat és a zellerszárat a vajon megdinszteljük, hozzáadjuk a krumplikockákat, a gesztenyéket (2 szem kivételével - tálalásnál ezek lesznek apróra vágva a dekoráció), a babérlevelet, és felöntjük az alaplével.
  2. Amikor a krumpli megfőtt, botmixerrel pürésítjük az egészet.
  3. Hozzáöntjük a tejszínt és a sherryt, sózzuk, borsozzuk.
  4. Házi grissinivel (sós kenyérrúd) tálaljuk.
  • sütési hőfok: 160°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 070
elküldve: 1
receptkönyvben: 52
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

eztettem

Mióta szakács: 2012.09.01.
39 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

gesztenyés krémleves, sós gesztenyekrémleves, sherry-s gesztenyeleves

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

venika
venika Thu, 2012-12-20 11:56

Storynál írta, hogy beáztatta, bevágta és 160 fokon megsütötte. :)

Babanet
Babanet Fri, 2012-12-14 11:15

A gesztenyéket meg is kell előtte sütni?
A hozzávalóknál ezt írtad: "20 dkg pucolt gesztenye (sütés előtt egy nappal beáztatjuk)", de az elkészítésnél nem találom, hogy mikor kell megsütni a gesztenyét...

266
gesztenye 20 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 1 gerezd
halványító zeller 1 közepes szár
vaj 2 dkg
burgonya 1 db
babérlevél 1 db
alaplé 1 l
főzőtejszín 1.5 dl
sherry 0.5 dl
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint