Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes gombaleves sajttal

Tejszínes gombaleves sajttal
Tejszínes gombaleves sajttal
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom ezt a levest, nagyon tartalmas, laktató. Szerintem egy jó kis édesség elég utána ebédre :-).

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megpucoljuk a gombát és a hagymát. Felkockázzuk őket (gomba fejét szoktam csak belerakni). Hagymát jó apróra vágjuk. Olívaolajon megpirítjuk őket.
  2. Ha már kellően összefonnyadtak, megszórjuk a liszttel, pirospaprikával, és felöntjük vízzel.
  3. Még forrás előtt beleöntjük a tejszínt (én mindig habtejszínt használok főzéshez is, mert magasabb a zsírtartalma, mint a főzőtejszínnek, így finomabb az étel), és csíkokra vágva beletesszük a sajtot. (érdekes kis golyócskák lesznek belőle, ahogy megolvad)
  4. Sózzuk, borsozzuk, felforraljuk (1x rottyanjon), aztán kész is!
  5. Apróra vágott petrezselyemmel díszíthetjük a tetejét.
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 971
elküldve: 1
receptkönyvben: 85
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Bregya

Mióta szakács: 2012.12.13.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sajtos gombaleves, gombaleves tejszínesen, sajtgolyós gombaleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

329
csiperkegomba 25 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
habtejszín 2 dl
edami sajt 15 dkg
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 g
bors 0 ízlés szerint
víz 1 l
finomliszt 1 csapott ek
olívaolaj 1 ek