Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes gombaragu kovászos házi tésztával

Tejszínes gombaragu kovászos házi tésztával
Tejszínes gombaragu kovászos házi tésztával
12 perc / előkészület: 5 perc főzés: 7 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Torma juttatta eszembe, hogy nemrégiben készítettem el ezt a tésztát, aztán eltettem száradni, és nem kezdtem vele semmit a nagy rohanásban. Pedig pont a rohanás idején kell ilyet főzni, mert minimális időt igényel az elkészítése. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát felcsíkozzuk (félfőre vágjuk), az olívaolajon megpirítjuk.
  2. Mikor már üveges, hozzáadjuk a csíkokra felvágott serrano sonkát is.
  3. A gombát megtörölgetjük, felszeljük 4 mm vastagra, és a serpenyőbe tesszük a többihez. Erős tűzön sütjük, hogy piruljon és ne engedjen levet, 2-3 percig.
  4. Rászórjuk a felaprított friss tárkonyt és petrezselyemlevelet, majd felengedjük a tejszínnel, amivel felforraljuk, és máris elzárhatjuk a tüzet.
  5. Nagy fazékban vizet forralunk. Mikor forr, egy evőkanál sót teszünk bele, és a tésztát 2 perc alatt megfőzzük benne. Leszűrjük, tálba tesszük, 1-2 kanál szarvasgombás olajat csorgatunk rá, és a tetejére szedjük a ragut.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 4 092
elküldve: 2
receptkönyvben: 105
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd
konyhatechnológia: vadkovászos receptek

egyéb elnevezések

Tejszínes tárkonyos gombaragu kovászos házi tésztával, serrano sonkás gombaragu, tejszínes gombaragu tésztával

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

baksanejudit
baksanejudit Thu, 2013-10-24 07:08

Hú ez nagyon fonom lehet, de én nem vagyok olyan nagy szakács , hogy ennek nekiálljak. Azt hiszem maradok a sima főtt tésztánál. Köszönöm a választ.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Wed, 2013-10-23 19:46

A friss tésztát kovász hozzáadásával gyúrom, egyebekben ugyanúgy készítem, mint egy tojásos gyúrt tésztát, csak a nevelt kovászomat is hozzáadom, amitől lágyabb, selymesebb lesz az elkészített tészta és különleges ízű. Természetesen ehhez szükséges némi előre dolgozás, mert kovászt kell érlelni hozzá, de akár sima főtt tésztával is kipróbálhatod. Üdvözlettel: Évi néni

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2013-10-14 10:10

Köszönöm szépen. Mindjárt teszem is fel a rozskovászos tésztát és a thang zongos naant, had csorgasd még egy kicsit a nyálad. Oly szívesen megkínálnálak vele, ha közelebb lennél (én ezt ettem reggelire). Puszi: Vass

Torma
Torma / Torma Sun, 2013-10-13 22:40

Még csak reggel van, de nagyon be tudnám falni! Imádom a gombát is, meg a kovászos tésztát is!!! Én is nagy tűzön pirítom a gombát, szerintem így lesz a legjobb íze! kellemes hetet Vasska! T:)

533
csiperkegomba 50 dkg
olívaolaj 2 ek
fehér hagyma 1 kis db
serrano sonka 8 dkg
tárkony 3 szál
petrezselyem 0.3 csokor
főzőtejszín 2 dl
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
tészta 40 dkg