Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes-gombás apróhús

Tejszínes-gombás apróhús
Tejszínes-gombás apróhús
75 perc / előkészület: 30 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A család 3/4 része minden formában imádja a gombát. Ez is egy alternatíva!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az ízlésünknek megfelelő húst felkockázzuk, a gombát megtisztítjuk és felaprítjuk, a hagymákat  karikára szeleteljük.
  2. Az olajat felhevítjük, rádobjuk a húst, fehéredésig sütjük, majd hozzáöntjük a sok-sok hagymakarikát, és kicsit együtt is pirítjuk, aztán belekeverjük a gombát is.
  3. Kevés vízzel felöntjük, majd fűszerezzük: sózzuk, borsot őrlünk rá, a szárított zöldfűszereket már ekkor hozzáadhatjuk, de amiből van friss, azt csak a legvégén keverjük bele, hogy az íze intenzívebb maradjon.
  4. Közepes tűznél addig pároljuk, míg a hús megpuhul és a gomba leve is elfő.
  5. A keményítőt csomómentesre elkeverjük a tejszínben, és behabarjuk vele a gombás apróhúst. Kicsit összerottyantjuk, és a  fűszerezésen ekkor még turbózhatunk, ha úgy ítéljük meg.
  6. Tésztával vagy rizzsel tálaljuk.
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 964
elküldve: 1
receptkönyvben: 88
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Tomatotree

Mióta szakács: 2011.10.09.
261 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gombás csirkemell, tejszínes gombás ragu, zöldfűszeres pulyka tejfölösen

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

415
csirkemell filé 50 dkg
gomba 50 dkg
vöröshagyma 4 közepes fej
főzőtejszín 4 dl
étkezési keményítő 2 evőkanál
olívaolaj 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
zöldfűszer 0 ízlés szerint