Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes-gombás padlizsánragu

Tejszínes-gombás padlizsánragu
Tejszínes-gombás padlizsánragu
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ma valami hús nélküli ételre vágytunk, úgyhogy miután kiszaladtam a zöldségeshez, ezekkel a hozzávalókkal tértem haza. Első elkészítés után biztos, hogy nagyon sokszor fogom még megcsinálni, mert nagyon finom lett. 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Gyorsan egyszerűen elkészíthető és nagyon finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Hagymát felkockázzuk, és kevés olajon megdinszteljük.
  2. A felkockázott padlizsánt hozzáadjuk, és együtt pirítjuk pár percig, majd hozzáadjuk a gombát, és tovább pirítjuk őket együtt.
  3. Sózzuk, borsozzuk, majoránnát adunk hozzá, és egy kevés vízzel felöntjük. Csak, hogy legyen alatta egy kis lé.
  4. Ezután addig főzzük, amíg a víz el nem párolog. Ekkor rátesszük a kevés kéksajtot (ha igény van rá, de anélkül is nagyon finom), összekeverjük.
  5. Utolsó lépésként a tejszínt elkeverjük egy fél evőkanál liszttel, hozzáadjuk az ételhez, és első rottyanásig főzzük. Tésztával vagy rizzsel, ízles szerint reszelt sajttal a tetején tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 3 106
elküldve: 1
receptkönyvben: 39
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Zso88

Mióta szakács: 2016.04.26.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Padlizsánragu, Vegetáriánus ragu, Gombás padlizsán, Tejszínes padlizsán

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

176
vöröshagyma 1 közepes db
padlizsán 1 db
gomba 500 g
főzőtejszín 2 dl
finomliszt 0.5 evőkanál
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
kéksajt 5 dkg
majoranna 1 kk