Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes-gombás pulyka

Tejszínes-gombás pulyka
Tejszínes-gombás pulyka
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hétköznaponként nem sok idő jut főzőcskézni, de hétvégén igencsak lehetőségem adódik rá. Nem mellesleg, szerettem volna meglepni páromat valami finomsággal. Szóval kinyitottam a hűtő és spájz ajtaját, és felmértem lehetőségeimet, mivel semmi ötletem nem volt.

hozzávalók / 8 adag

Fűszeres gomba hozzávalói

Hús elkészítése

ajánlat

Köretnek zöldséges rizst és főtt tésztát javaslok.

Szólj hozzá!

elkészítés

Fűszeres gomba hozzávalói

  1. Szalonnát kicsi kockákra vágjuk, s a lassan hevülő olívaolajba húzzuk, hogy kis lángon szép, pirult színt kapjon. Eközben a gombafejeket, nagyságtól függően (kicsi darabokat ketté, nagyobbakat négybe) szeleteljük. Bő vízben megmossuk. (A kicsi fejeket nem pucolom meg, s a tönköt sem távolítom el.)
  2. Amint a szalonna kellően pirult, ráborítjuk a lecsepegtetett gombát, és ízlés szerint sózzuk. (Ne felejtsük el, hogy a szalonna sós lehet, tehát ennek tudatában adagoljuk a sót.) Egy darab chilit leöblítünk, és felét vékony karikákra vágjuk. Ezeket beleszórjuk a levet eresztő ételbe, és közepes lángon hagyjuk, hogy tovább rotyogjon.
  3. A fagyasztott petrezselymet leválasztjuk a vastagabb szárairól, és a fagyott leveleket és vékony részeit alaposan, nagyon apróra morzsoljuk. (Ha sok petrezselyem akad, akkor lefagyasztom tasakokba, hogy váratlan pillanatokban is tudjak előkapni egy-egy csokrot.) Ha friss petrezselyem áll rendelkezésünkre, hideg vízzel öblítjük le, s lerázzuk róla a vízcseppeket. Ezután apróra vágjuk. Nagyjából a gomba félkész állapotában tegyük bele.
  4. Ahogy a petrezselyem szépen ráfonnyad a gombára, kiszedjük egy tálkába, s az edényt elmossuk, és visszatesszük a tűzre.

Hús elkészítése

  1. Füstölt szalonnát gyufa nagyságúra és vékonyra -, míg a zsírszalonnát kockára szeleteljük. Vöröshagymákat apróra kockázzuk. Pulykaszárnyakat kicsontozzuk, és a húsból keskeny csíkokat vágunk. Bőrét, a csontokkal félretesszük levesnek.
  2. Meleg olívaolajban üvegesre pirítjuk mindkét szalonnát, erre kaparjuk rá az apró hagymát, és a tűzhely lángját kicsire vesszük. Hogy a hagyma jól fonnyadjon, fél merőkanál erőlevest öntünk alá. Akkor jó, ha a lét krémessé teszi a hagyma. A húst erre tesszük rá, és közepes lángon főzzük.
  3. Sót, szemes cayenne borsot, őrölt fűszerköményt mozsárban finomra porítunk, és összekavarjuk. Ezek után szórjuk az ételbe a sáfrányos szeklicét. A petrezselymes gombát főzés vége felé keverjük bele, és készre főzzük.
  4. Utolsó percekben öntjük bele a tejszínt, és lassan keverjük. Amint besűrűsödik, kész is az étel.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 505
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Siccpricc24

Mióta szakács: 2016.03.06.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: wok receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

fűszeres-gombás pulykaragu, pulykaragu gombával és szalonnával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

470
füstölt szalonna 8 dkg
petrezselyem 1 csokor
olívaolaj 3 ek
0 ízlés szerint
chili 1 db
csiperkegomba 1 kg
füstölt szalonna 8 dkg
vöröshagyma 2 nagy db
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
cayenne bors 0 ízlés szerint
pulykahús 1 kg
őrölt fűszerkömény 1 csipet
sáfrányos szeklice 3 teáskanál
főzőtejszín 5 dl
fokhagyma 3 gerezd
tokaszalonna 3 dkg
alaplé 1 dl