Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes-gombás pulyka gnocchival

Tejszínes-gombás pulyka gnocchival
Tejszínes-gombás pulyka gnocchival
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A pörkölt már unalmas volt, hát feldobtam.... Azóta nagy kedvenc. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az apró kockára vágott vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, majd a húsunkat lassú tűzön megpirítjuk rajta. Ízesítjük sóval, borssal, fokhagyma granulátummal és ételízesítővel, és annyi vízzel felöntjük, hogy ellepje.Puhára főzzük a husit. Ha kell, a fövés közben pótoljuk az elpárolgott vizet.
  2. Mikor már puha a husi, akkor beletesszük a gombát. (Ha kevés rajta a lé, akkor én a gomba levét is ráöntöm.)
  3. A lisztet simára keverjük a tejszín és a tej keverékében, és ha megfőtt a husink, akkor behabarjuk vele, és átforraljuk. 
  4. A gnocchit (amit én az egyik bevásárlólánc üzletében olcsón megveszek, és soha többet nem kínlódok vele házilag, mert nem érdemes) lobogó sós vízben megfőzzük, leszűrjük, és a kész ragunkhoz keverjük.
  5. Jó étvággyal elfogyasztjuk!:)
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 451
elküldve: 1
receptkönyvben: 78
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Lildik

Mióta szakács: 2012.11.25.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: tészta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pulykás gnocchi, gombás gnocchi, tejszínes krumplinudli pulykával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kata58
Kata58 Wed, 2016-04-13 13:35

Most készül...igaz csirkemellel...de máris nagyon jó illat van!

614
pulykamell 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
főzőtejszín 2 dl
ételízesítő 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagymapor 0 ízlés szerint
finomliszt 2 evőkanál
tej 1 dl
napraforgó olaj 5 ek
gombakonzerv 1 db
gnocchi 50 dkg