Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes-gombás raguval rakott burgonya

Tejszínes-gombás raguval rakott burgonya
Tejszínes-gombás raguval rakott burgonya
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük az egytálételeket. Ezt a receptet munkából hazafelé jövet gondoltam ki. Persze elsősorban az volt a meghatározó, hogy mi volt itthon. :)

http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombát megpucoljuk, majd vékony szeletekre vágjuk.
  2. A hagymát és a paprikát apró kockákra aprítjuk, és kevés olajon elkezdjük pirítani.
  3. Mikor a hagyma üveges, hozzáadjuk a húst és a gombát, sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük és elkezdjük pirítani.
  4. Közben a tejszínt a tejföllel elkeverjük, és belereszeljük a fokhagymát.
  5. Mikor a hús megpirult kissé, hozzáadjuk a petrezselymet, ráöntjük a tejszínes keverék jó kétharmadát és összeforraljuk. Meghintjük a liszttel, ami kissé besűríti a ragut.
  6. A sütőtálat kikenjük a margarinnal. A burgonyát meghámozzuk és fél cm-es karikákra vágjuk. A felét lerakjuk a tál aljára. Ráöntjük a ragut, majd betakarjuk a burgonya másik felével.
  7. Az egészet meglocsoljuk a maradék tejszínes keverékkel és megszórjuk reszelt sajttal.
  8. Előmelegített sütőbe téve 15 percig sütjük, majd 10 percig grillezzük, hogy szép piros legyen a sajt.

  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 679
elküldve: 4
receptkönyvben: 171
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Ági78

Mióta szakács: 2011.05.12.
149 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

darált húsos-gombás burgonya, gombás-tejszínes rakott burgonya

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Konyhán innen - kerten túl
Ági78 / Konyhán innen - kerten túl Mon, 2011-07-25 11:40

Szia Tmea!

Jaj de jó, hogy kérded, a nagy lelkesedésben kimaradt!
A hússal együtt teszem a hagymához és paprikához.
Köszi az észrevételt, javítani fogom!

További szép napot!

Üdv: Ági

Tmea
Tmea / Tmea Mon, 2011-07-25 10:45

Nagyon klassz, de megkérdezhetem, hogy a gombát hova teszed, s mikor?

768
burgonya 80 dkg
darált sertéshús 50 dkg
csiperkegomba 4 nagy db
piros kaliforniai paprika 1 közepes db
vöröshagyma 2 közepes fej
tejföl 330 g
főzőtejszín 2.5 dl
petrezselyem 1 csokor
fokhagyma 2 gerezd
kakukkfű 1 kk
sajt 10 dkg
finomliszt 1 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
margarin 1 ek