Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes, gombás rakott csirkemell

Tejszínes, gombás rakott csirkemell
Tejszínes, gombás rakott csirkemell
70 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a változatos ízeket. Most erre a selymesen lágy ízű gombás-csirkehúsos ételre esett a választás. Ajánlom kipróbálásra!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet gyöngyözően forró alaplében kb. 10 perc alatt megfőzzük, majd alaposan lecsepegtetjük és kihűtjük. Ezután kisebb darabokra vágjuk. A gombát tetszőleges darabokra szeleteljük, a vöröshagymát finomra aprítjuk.
  2. Egy méretes serpenyőben felforrósítjuk a vajat, és a hagymát üvegesre pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a gombát és a főtt, szeletelt csirkemellet, a sót, a borsot. Pár perc alatt összesütjük. Ráöntjük a tejszínt, meghintjük keményítővel. Kevergetve besűrítjük (kb. 10 perc).
  3. A gombás-tejszínes húst egy méretes tűzállótálba tesszük. A tetejét meghintjük bőven reszelt sajttal. Előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük, és kb. 35 perc alatt készre sütjük. Langyosan tesszük asztalra, párolt rizst kínálunk mellé.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 58
össznézettség: 7 185
elküldve: 1
receptkönyvben: 67
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
392 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tejszínes csirke gombával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

393
csirkemell filé 50 dkg
csiperkegomba 40 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
főzőtejszín 3 dl
vaj 3 dkg
trappista sajt 5 dkg
étkezési keményítő 10 g
csirke alaplé 8 dl
fekete bors 1 kk
0 ízlés szerint