Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes gombás sertéspörkölt Gabystól

Tejszínes gombás sertéspörkölt Gabystól
Tejszínes gombás sertéspörkölt Gabystól
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Minden úgy kezdődött, hogy reggel elfelejtettem kivenni a fagyasztóból a húst. Tudtam, hogy hamarosan két éhes pasi fog hazaérni, és a szokásos "szia, mi újság" után a következő kérdés az lesz: "mi a kaja??". Bekukucskáltam a hűtőbe, szemrevételeztem az "édes jó Istenem, most mit főzzek" alapanyagait. Előző napról kimaradt a tárkonyos levesből 40 dkg hús, reggeliből visszamaradt tarja nézett velem "farkasszemet", főzőtejszín pedig mindig van a hűtőben. Irány a spejz... Volt itthon konzervgomba. Na bevállaltam, hogy a fiam morogni fog a konzervgomba miatt, mivel csak a friss gombát favorizálja. Megszületett a nevesincs maradékos-tejszínes pörkölt... és a gomba miatt sem volt morgás.:)) Nekünk ízlett, remélem nektek is fog.

hozzávalók / 3 adag

A pörkölthöz

A sűrítéshez

ajánlat

Bármilyen tésztakörettel tálalhatjuk. Én pennét főztem ki hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és kevés zsírban megdinszteljük.
  2. Rátesszük a pirospaprikát, ízlésünk szerint sót, összekeverjük, és felöntjük kevés vízzel.
  3. Beletesszük a kockákra vágott húst, összeforgatjuk.
  4. Ízesítjük borssal, fűszerköménnyel, a fokhagymagranulátumot beleszórjuk (vagy a fokhagymát fokhagymanyomó segítségével belenyomjuk).
  5. Elkeverjük, a hús 3/4-ig felöntjük vízzel, és lefedjük.
  6. Ha félig puha a hús, a megtisztított és vékony szeletekre vágott gombát hozzátesszük. Ha konzervvel készítjük, a lét öntsük le róla.
  7. Ha puha a hús és a gomba, adjuk hozzá a kockára vágott tarját.
  8. Készre főzzük, kóstoljuk meg, ha kell, fűszerezzük még ízlésünk szerint (szerintem nem baj, ha a kömény picit domináns lesz).
  9. A főzőtejszínbe keverjük el a tojássárgáját, és öntsük rá.
  10. Keverve, forralva néhány percig főzzük össze, míg egy picit besűrűsödik.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 15 961
elküldve: 3
receptkönyvben: 103
elkészítve: 2/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabys

Mióta szakács: 2012.08.10.
138 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból
kategória: pörkölt
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

no name pörkölt-Gabystól, sertéspörkölt tarjával, sertéspörkölt gombával

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2013-04-18 10:04

Olvastam,mosolyogtam a mi van itthonnál,....:), tetszik, guszta, finom lehet, mentés, el fogom készíteni...köszi a receptet.:)
Éva-Anyóca

Gabys
Gabys / Gabys Thu, 2013-04-18 21:39

Nagyon szívesen Anyócám:) Jahh, mikor fő az ember feje, mi is legyen hirtelen a kaja...:) Remélem ízleni fog, ha majd elkészíted. Itt a jó idő, végre többet vagyok a kertben mint a lakásban:)) Gondolom Te is. Szép hétvégét:) Gabi

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2013-04-19 07:25

Kedves Gabys!

Hogy hányszor fő a fejem, hogy mi legyen ma az ebéd?? :)
Ha tudom, megoldom, két napra főzök, de ha nem.. brr

Igen, éljen a tavasz és a jó idő!!!! :D
Éva-Anyóca

568
sertéslapocka 40 dkg
gombakonzerv 40 dkg
füstölt tarja 10 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
sertészsír 0.5 ek
fűszerpaprika 1 ek
fokhagyma 3 gerezd
őrölt fűszerkömény 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
főzőtejszín 2 dl
tojássárgája 1 db