Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes-gombás süllőfilé

Tejszínes-gombás süllőfilé
Tejszínes-gombás süllőfilé
45 perc / előkészület: 25 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet évek óta, legfőképpen karácsonykor készítem. Megunhatatlan, isteni finom. Leginkább sült krumplival, de krokettel is kitűnő.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A süllőfilét kb. tenyérnyi darabokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, és kevés lisztben megforgatjuk. Elég, ha csak lehelet vékony réteg van rajta.
  2. Az olajat serpenyőben felhevítjük, és a filéket hirtelen mindkét oldalukon 2-2 perc alatt aranybarnára pirítjuk.
  3. Eközben elkészítjük a tejszínes mártást. A hagymát apróra kockázzuk, megpirítjuk, a kétféle gombát felszeletelve rádobjuk. Sózzuk.
  4. Mikor a gomba összeesett és levét majdnem teljesen elfőtte, a tejszínt 1 csapott evőkanál liszttel simára keverjük, és a gombához adjuk. Néhány percig együtt forraljuk.
  5. A filéket tepsibe rendezzük, mindegyikre teszünk egy adag mártást, és reszelt sajttal gazdagon megszórjuk.
  6. Sütőben addig sütjük, míg a sajt szépen rápirul.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 13 820
elküldve: 3
receptkönyvben: 57
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Halfilé

Mióta szakács: 2013.10.30.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: halételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sült süllő, süllő tejszínes gombaszószban, tejszínes gombás mártásban sült süllőfilé

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

halfilé
Halfilé / halfilé Tue, 2015-11-24 10:35

Kedves Fegenc!
Köszönöm a dícsérő szavakat. No igen, ha a hal egészben van tényleg több az elkészítési idő. Próbáld ki kész filékkel akár frissen , akár fagyasztva. Egyébként én a fagyasztott halat sosem olvasztom ki , csak besózom , állni hagyom kb 20 percet , addig lehet dolgozni a többi alapanyaggal. A félig fagyott halat szoktam előpirítani és mehet a sütőbe. Így sokkal gyorsabb és a hal íze is finomabb. Üdv, halfilé

fegenc
fegenc Mon, 2015-11-23 21:36

Elkészítettem, nagyon finom. Köszönöm. Nekem nagyon bejönnek ezek az egyszerű receptek. Nálam az alábbiak szerint alakult az elkészítési idő:
-Hal
kiolvasztása 5 óra, lebőrözése,kifilézése 20p,sütés 15p,
-Laskagomba kiolvasztása 20p,csiperke pucolása,hagyma pucolás, pirítás,30p
-Összefőzés, készresütés 40p
-Krumpli pucolás, sütés 40p
Szóval nálam ennyi idő. Összesen kb 1,5 óra.
Köszönöm,
Üdv.
Fegenc

514
süllő/ fogas 1 kg
finomliszt 50 g
csiperkegomba 25 dkg
laskagomba 25 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
napraforgó olaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
főzőtejszín 2.5 dl
trappista sajt 20 dkg