Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes-gombás tarja spárgával

Tejszínes-gombás tarja spárgával
Tejszínes-gombás tarja spárgával
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami könnyű, tavaszi ebédet szerettem volna készíteni, ami gyorsan elkészül. Mivel spárgaszezon van, kézenfekvő volt, hogy spárga is kerül hozzá.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tarját kiklopfoljuk és sózzuk, borsozzuk, a nagyobbakat kettévágjuk.
  2. Olajon pirulásig sütjük a szeleteket.
  3. Közben a spárga alját (kb 1 cm vastagon) vékonyan meghámozzuk, és vízben pároljuk kb. 5 percig.
  4. Kiszedjük a megpirult húsokat, és az olaj nagy részét félrerakjuk.
  5. Visszarakjuk a serpenyőt a tűzre, és pár pillanatig (míg érezhetővé válik az illata) megpirítjuk a reszelt fokhagyma felét.
  6. Visszarakjuk a húsokat, ráöntünk 2 dl tejszínt, valamint a gombát, és összefőzzük őket kb 20 percig.
  7. Eközben wokban olvasztunk 2 kanál vajat, megfuttatjuk rajta a maradék reszelt fokhagymát, és rádobjuk pár percre a spárgákat.
  8. Forrón tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 220
elküldve: 2
receptkönyvben: 44
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

macinaci

Mióta szakács: 2013.05.16.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tavasz
konyhatechnológia: wok receptek
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes-gombás tarja fokhagymás vajon futtatott zöld spárgával, tejszínes-gombás sertéstarja, sertéstarja spárgával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

805
sertéstarja 40 dkg
főzőtejszín 200 ml
fokhagyma 6 gerezd
gombakonzerv 0.5 db
zöldspárga 50 dkg
napraforgó olaj 0.5 dl
vaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint