Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes-görög citromos joghurttorta

Tejszínes-görög citromos joghurttorta
Tejszínes-görög citromos joghurttorta
67 perc / előkészület: 30 perc főzés: 2 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a tortát Zoli öcsém, és Anna lánya születésnapjára készítettem. Ez a torta egy friss, nem túl édes torta, de mivel az Öcsém állandó fogyókúrában van, gondoltam hogy egy kevésbé kalóriadús tortával lepem meg őket. Dorina unokahúgom azt mondta, hogy ezt a tortát ezentúl csak röviden a "finom tortának fogjuk hívni". Tény, hogy pillanatok alatt elfogyott.

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A krémhez

A tetejére

A tortaforma kikenéséhez

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgákat a cukorral, a vaníliás cukrokkal, a reszelt citromhéjjal habosra keverjük.
  2. Ezután hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tojáshabot. Kivajazott-lisztezett tortaformába öntjük, és előmelegített 180 fokos sütőben kb 35 percig sütjük. Tűpróba! Ha megsült, rácsra téve kihűtjük.
  3. A krémhez  joghurtokat egy tálba öntjük. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk 5 percre.
  4. A citromlevet felmelegítjük, és a megpuhult, kinyomkodott zselatinlapokat feloldjuk benne. A tejszínhabot a porcukorral kemény habbá verjük. A tejszínhabot hozzákeverjük a joghurthoz. A kihűlt zselatinhoz két kanál krémet keverünk alaposan, majd hozzáöntjük a többi krémhez, és alaposan a habverővel összedolgozzuk.
  5. Ha kihűlt a piskóta, három részre vágjuk. Megtöltjük a krémmel, majd a tetejét és az oldalát is bevonjuk vele. A tetejére a citromot meghámozzuk, és vékonyan felkarikázzuk. Ezzel és a krémmel díszítjük a torta tetejét.
  6. Hűtőbe tesszük, és pár óra múlva már szeletelhetjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 343
elküldve: 3
receptkönyvben: 86
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejszínes-görög citromos túrótorta ízű joghurttorta, citromos-túrós torta, citromos-joghurtos torta, citromjoghurtos túrótorta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kriszti7
Kriszti7 / Kriszti7 Wed, 2016-12-14 01:25

Szia!

Szemezek ezzel a tortával, a keresztfiamnak készítenék valami ilyesmit s hétvégén a születésnapjára. De lenne két kérdésem a hozzávalókkal kapcsolatban:

Azt szeretném kérdezni, hogy tényleg 5 milliliter Hulala (nálam majd habtejszín) és 100 ml (vagyis 1 dl) citromlé kell a krémbe?? Nekem az előbbi nagyon kevésnek, az utóbbi meg nagyon soknak tűnik...

Előre is köszi a válaszodat!
Kriszti

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Wed, 2016-12-14 09:43

Szia Kriszti!
Igazad van, az 5 dl Hulala. A Hulala habtejszín azért jó, mert annak felverve jobb a tartása. A citromléből valóban 1 dl kell a krémbe. Köszönöm az észrevételt, javítom.
Jó sütést-főzést kívánok! Szép napot: Kinga

yogianita01
yogianita01 Fri, 2012-11-02 15:10

Biztos nagyon finom,meg is csinálom majd,de a cukrot lecserélném nyírfacukorra,a lisztet meg teljes kiörlésüre,ha nem akarnék hízni! És abban sem lennék biztos,hogy a görög joghurt nem tartalmaz cukrot! De a citrom lugosít és zsírt éget! Jó pont! :)

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Fri, 2012-11-02 16:09

Köszönöm hozzászólásodat. Én csak ilyen formában csináltam, de biztos, hogy nyírfacukorral is nagyon finom lesz. Sajnos én nem csinálhatom édesítővel, mert családom úgy nem eszi meg. Egyszer csináltam nekik nyírfacukorral tortát (nekem ízlet), de ők azt mondták, hogy többé ne csináljam édesítővel. Hát ez van. A joghurt egyébként biztosan tartalmaz cukrot, ebben is igazad van. Üdvözlettel: Kinga

650
tojás 8 db
finomliszt 22.5 dkg
cukor 22.5 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
1 csipet
sütőpor 1 csomag
görög joghurt 8 dl
növényi habtejszín 5 dl
porcukor 15 dkg
lapzselatin 8 db
citromlé 100 ml
citrom 1 db
vaj 0.5 ek
finomliszt 1 evőkanál