Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes-gyümölcsös torta laktózmentesen is

Tejszínes-gyümölcsös torta laktózmentesen is
Tejszínes-gyümölcsös torta laktózmentesen is
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tél végén már amúgy is nagyon vágyik az ember a piros, élénk színű, gyümölcsös ízekre, ráadásul idén úgy alakult, hogy kikiskolás lányom iskolai farsangja egy héttel előzte meg a szülinapját. Az osztállyal előadott produkcióért egy közös, tejszínes-epres tortát kaptak, melyből ő egy falatot sem ehetett, mivel fél éve derült ki róla, hogy laktózérzékeny. S bár hoztunk haza egy szeletet, hogy az emésztést segítő tablettát követően ehessen belőle, csak éjszakai hascsikarás lett az eredménye. Ezért elhatároztam, hogy valami hasonlót találok ki a szülinapjára, laktózmentesen. Jól sikerült, az ünnepelt boldog és elégedett volt hasfájás nélkül, s a család többi tagja sem panaszkodott. 8 gyertyát gyújtottunk! :)

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

ajánlat

Ha a zselé helyett gyümölcsdarabos lekvárt használunk, az összenyomkodott gyümölcsdarabokat kihagyhatjuk, s a lekvárból vegyünk többet. Azonban fontos, hogy egész darabok is legyenek benne, s nem kell a zselé gyümölcsével egyeznie, sőt! Az enyémben fagyasztásból felengedett eperdarabok voltak, villával összetördelve. Legyünk bátrak a gyümölcskombinációk terén, nagyon jó lett az eper-som-meggy házasítás, s jól harmonizált a csokis tésztával is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit kikeverjük. Először összeelegyítjük egymással a tojást, cukrot, csipet sót (ki ne hagyjuk, mindig kell az édesbe minimális só, és fordítva), vajat, kakaót. Majd habverővel elkeverjük benne a többi hozzávalót is, előbb a tejfölt, aztán felváltva a lisztet és a tejet. 
  2. Sütőpapírral kibélelt, közepes méretű tortaformába öntjük, és kb. 180 fokon fél órát sütjük. (Lágyabb, könnyebb lesz a tészta, ha a tojásfehérjét habbá verjük, és a végén adjuk a tésztához. Ilyenkor azonban az elején kell egy kis tej, hogy a fehérjét helyettesítse, mikor a cukrot-vajat keverjük egymással. Ebben az esetben a sütési idő is rövidebb valamivel.)
  3. Míg a tészta sül, elkészítjük a krémet. Fontos, hogy csak félig verjük fel a habot, míg a habfixálót bele nem tesszük. Majd ezzel és a többi hozzávalóval verjük kemény habbá, s azonnal helyezzük hűtőbe.
  4. A kihűlt, s két részre vágott tortalapot kenjük meg a hideg tejszínes masszával kívül-belül, majd díszítsük a tortát a gyümölcsdarabokkal, és tegyük vissza a kész tortát a hűtőbe tálalásig.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 448
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gasztrobanya

Mióta szakács: 2012.12.31.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
mikor: mindig, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejszínes-piros gyümölcsös csokis torta laktózmentes verzióban is, tejszínes gyümölcsös kakaós torta, laktózmentes tejszínes gyümölcsös torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

596
vaj 10 dkg
cukor 15 dkg
1 csipet
finomliszt 30 dkg
sütőpor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 5 dkg
tojás 3 db
tejföl 2 ek
tej 2 dl
habtejszín 5 dl
porcukor 2 ek
meggylekvár 3 ek
meggy 15 dkg
habfixáló 1.5 csomag
meggy 10 dkg