Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes gyümölcsrizs

Tejszínes gyümölcsrizs
Tejszínes gyümölcsrizs
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a gyümölcsrizs édesanyám receptje. Mindig így csinálom, csak a gyümölcsökkel variálok, mert ha van otthon friss gyümölcs, akkor inkább azt teszek bele.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst olajon egy kicsit megpirítjuk, majd felöntjük a tejjel. Ezt hagyjuk szépen félig letakarva párologni, de jó sűrűn kevergetjük, hogy ne égjen le, és lassú tűzön, ez nagyon fontos!
  2. Ha félig elfőtt a tej, akkor hozzáadjuk a sót és cukrot. Ha lassabban puhul és a tej kevésnek bizonyul, akkor lehet még vagy tejet, vagy vizet hozzáadni.
  3. Amikor teljesen megfőtt, akkor félig hagyjuk kihűlni.
  4. Majd a hulala tejszínt hozzáadjuk. Jól összekeverjük, majd jöhetnek a gyümölcsök.
  5. Ha kész, akkor teljesen hagyjuk kihűlni, majd szörppel a tetején tálaljuk. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 10 752
elküldve: 3
receptkönyvben: 67
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiss Móni

Mióta szakács: 2011.09.01.
258 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gyümölcsrizs tejszínnel, tejszínes-gyümölcsös rizs

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

695
rizs 25 dkg
tej 1 l
cukor 1 ek
1 csipet
szörp 1 dl
őszibarack konzerv 30 dkg
trópusi gyümölcskonzerv 30 dkg
növényi habtejszín 2 dl