Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes gyümölcstorta Erikától

Tejszínes gyümölcstorta Erikától
Tejszínes gyümölcstorta Erikától
118 perc / előkészület: 40 perc főzés: 8 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy rokonom ballagására készítettem először, és az egész család körében nagy sikert aratott.

A legjobb magában a receptben,hogy ízlés szerint variálható. Lehet más a puding, más a gyümölcs, sőt, ha úgy tartja kedvünk, a piskótát is kicserélhetjük a saját jól bevált receptünkre.

hozzávalók / 8 adag

Vaníliás piskóta

Csokis piskóta

Krém

Tejszínes réteg

Díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

Vaníliás piskóta

  1. A tojásokat,a vaníliás cukrot, a vizet és a cukrot robotgéppel jó habosra keverjük.
  2. Ezután hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, és jól elkeverjük a masszát.
  3. A tortaformába adagoljuk, és előmelegített sütőben sütjük.
  4. Sütés után megvárjuk, míg kihűl, majd kettévágjuk.

Csokis piskóta

  1. Ugyanúgy készítjük, mint a vaníliás piskótát, csak a liszttel és a sütőporral együtt a kakaóport is a masszához adjuk.

Krém

  1. A tejben a pudingport csomómentesen elkeverjük, majd hozzáadjuk a cukrot is, és lassú tűzön gyakori kevergetés mellett sűrűre főzzük. Ha kész, hagyjuk kihűlni.
  2. Míg a puding hűl, a tejszínt robotgéppel habbá verjük.
  3. Mielőtt a pudingot és a tejszínhabot összekeverjük, a pudingot is jól át kell kevernünk. Ha ezt a lépést kihagyjuk, a krémünk csomós lehet.
  4. A kihűlt pudingot és a tejszínhabot összekeverjük.

Tejszínes réteg

  1. A tejszínhez hozzáadjuk a porcukrot, majd habbá verjük.
  2. Az epret kis darabokra vágjuk, és hozzákeverjük.

Elkészítés

  1. A kettévágott vaníliás piskóta alsó lapját a krémmel lekenjük.
  2. Rátesszük a csokis piskótát.
  3. A csokis piskótát a tejszínes krémmel terítjük.
  4. Erre helyezzük a vaníliás piskóta felső felét.

Díszítés

  1. A tejszínt habbá verjük, és habcsővel eloszlatjuk a tortán.
  2. Az étcsokit gőz fölött kevés olajjal felolvasztjuk. Várunk, míg hűl, majd a tortára csurgatjuk.
  3. Kimagozott meggyel díszítjük.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 4 304
elküldve: 1
receptkönyvben: 17
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Erika1995

Mióta szakács: 2015.08.03.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
receptverseny: Nosalty receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

pudingos-tejszínes torta gyümölccsel, tejszínes torta pudinggal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

597
tojás 4 db
víz 2 ek
cukor 5 ek
finomliszt 5 evőkanál
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 3 db
víz 2 ek
cukor 4 ek
finomliszt 3 evőkanál
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 1 púpozott ek
habtejszín 2.5 dl
epres pudingpor 1 tasak
tej 4 dl
cukor 5 ek
habtejszín 2.5 dl
eper 40 dkg
porcukor 2 ek
meggy 10 dkg
habtejszín 3 dl
étcsokoládé 5 dkg