Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes - habos vendégváró

Tejszínes - habos vendégváró
Tejszínes - habos vendégváró
25 perc / sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (31)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyike a nagyon kedvelt süteményeimnek. Egyszerű, és hamar elkészíthető mint a legtöbb svéd sütemény.
A képen úgy látszik mintha ... de ezt a süteményt sajnos nem lehet másképp.... Ezt a süteményt kóstolni kell, nem egy kép alapján hanem teljes egyességében kell megbírálni.

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A habhoz

A töltelékhez

ajánlat

Lehet dupla adagot sütni, és akkor nem kell kettévágni!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukrot habosra keverjük a margarinnal, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját.
  2. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és lassan felváltva a tejjel, hozzákeverjük a tojásos cukorhoz.
  3. Egy sütőlemezt kibérelünk sütőpappírral, és a piskótát beletesszük.
  4. A piskóta tetejére tesszük a cukorral fölvert tojásfehérjét, majd meghintjük a mandulával.
  5. Megsütjük a sütő alsó részén.
  6. Mikor kihűlt, kettévágjuk (ez lesz az alsó felső lap), és a közepét megkenjük tejszínhabbal.

  • sütési hőfok: 150°C
  • tepsi mérete: 30x30 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 14 068
elküldve: 1
receptkönyvben: 302
elkészítve: 5/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Hugi

Mióta szakács: 2011.02.07.
6 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
konyha: skandináv
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tejszínes sütemény

Hozzászólások (31)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lamilla
Lamilla / Lamilla Wed, 2013-03-27 17:02

Ilyen szuperül szétvágni mint a képen én sem tudtam, de azért sikerült, bár néhol csak a hab van a felső rétegben :-) Fincsi sütemény, a páromnak is nagyon ízlik, legközelebb a mandulát picit talán összetöröm kisebb darabokra, úgy talán még jobban fog ízleni. Most sem csalódtam a svéd sütikben :-D
Kiszi: szerintem ha 2-3 evőkanál tej helyett 1 decit raksz hozzá, az elég nagy változtatás, én a recept szerint csináltam és nem lett túl kemény vagy száraz a tészta.

Västerås
Hugi / Västerås Sun, 2013-01-06 18:56

Kiszi!

Köszönöm soraidat, meggyözödésem, hogy minden kritikából lehet tanulni, ugyanakkor lehet olvasni a soraid között is....

Valószinü ha az alapvetö elöirásokat követed... a margarint HABOSRA kevered, tojásokat EGGYENKÉNT hozzáadod, tojásfehérjét ALAPOSAN fölvered, 150°C-on a sütö alsó részén SÜTÖD, sikerülni fog....

Ámbár mint SPIRITUALISTA úgy érzem, hogy a dl. pontos használatát nem követted....

Tisztelettel

kiszi
kiszi Wed, 2013-01-02 13:21

Sziasztok!
Megpróbáltam elkészíteni, de a tésztája olyan lapos lett (kb. fél centi), hogy képtelenség volt kettévágni (figyeltem a tepsi méretre is). A hab sütéskor szinte kifolyt, kihűlés után pedig jól összeesett. A tejszínhabot már csak a tetejére kenhettem volna. Pedig követtem a leírást, egyedül a tejből kellett még legalább egy decit hozzáadnom, mert a massza nagyon kemény lett volna. Egyébként megettük így is. Viszont így nem lett vendégváró süti, pedig annak szántam. Nem vagyok kezdő háziasszony, nem tudom mit rontottam el. Sajnálom, mert a képen nagyon gusztán néz ki. Üdv.

Västerås
Hugi / Västerås Thu, 2011-08-25 06:49

A kenyér (sztory mezö) kitöltése nem regisztrálodik! Többszöri probálkozás ellenére sem! A feltett adat a hozzászólások alatt regisztrálódik a story helyett.

Västerås
Hugi / Västerås Mon, 2011-08-22 06:58

Kedves Nosalty! Köszönöm a megtisztelö figyelmet! Valóban a kebab kenyerem elfogadva, de a februárban feltett fehér kenyerem még mindig válaszra vár.

Västerås
Hugi / Västerås Mon, 2011-08-15 06:43

Miért van az, hogy a "Tejszínes, habos vendégváró" receptem alatt nem az igazi dátum "február 7" hanem "augusztus 7" van "beküldési idö" - nek?
Jogosan gyaníthatnám, hogy "valaki kihasználta" lehet, hogy nem a képet..hanem a receptet... azután meg könnyü "ragozgatni", hogy KINEK ... mikor... JELENT MEG HAMARÁBB?!

Egy másik receptem ami szintén februártól várakozik..... pontosan... kenyér aminek a SÜTÉSI TEKNOLOGIÁJA talán fontos lenne.... PÁR OLVASÓNAK.... ILYEN FELTÉTELEKKEL, ELVÁRÁSOKKAL nem csoda ha néhányan elvesztik türelmüket....

Västerås
Hugi / Västerås Sat, 2011-08-20 09:26

Nosalty - nak lküldött levelemre még mindig várom a választ...... miért van a feltett receptjeim mellett "NEM AKTIV" még mindig van receptem ami februártól várakozik... Itt igazi "cenzúra" folyik.... A svéd oldalakon sikerül receptjeimet ......itt meg magyar (Erdélyi) létemre nem felelek meg a magyar elvárásoknak ... :(

A norvég és angliai események..... még csak a kezdet egy új világ..... majd nem tudom mi után fogunk keresgélni ..a kenyér receptje után ..... A KENYÉR LEGALÁBB ANNYIRA FONTOS MINT A SÓ AZ ÉTELBEN... vagy a kirántott tökvirág receptje után....

NoSalty
Nosalty / NoSalty Sat, 2011-08-20 19:21

Kedves Västerås! Elnézésedet kérjük, hogy ennyi ideig kellett várnod, a recepted holnap reggel kint lesz a címlapon. Mindenkitől kis türelmet szeretnénk kérni a recepteket illetően, ugyanis rengeteg érkezik be hozzánk (aminek természetesen nagyon örülünk.), és mielőtt kikerülnek, korrektúrázzuk, összekapcsoljuk őket az alapanyagokkal….stb. Erre azért van szükség, hogy megőrizzük az oldal minőségét és színvonalát. Köszönjük a megértésed és mégegyszer nagyon sajnáljuk! Reméljük, a jövőben sok recepttel fogsz minket és az olvasókat megörvendeztetni :)

Västerås
Hugi / Västerås Sat, 2011-08-20 09:28

Köszönöm a hozzászólásokat! Azért még hozzáfüzném szerintem mindenkitöl lehet tanulni, egy kevésbé szép vagy mútatós kép nem kellene döntö befolyás legyen..... Csak egy hasonlatot szeretnék, hogy jobban megértsétek... egy mozgássérült beteg is úgyanúgy tud nyújtani a társadalomnak mint egy egészséges vagy talán még JOBBAN, és hasonlók kellene legyenek a jogai mint egy egészégesnek. Sajnos a tapasztalatom a magyar oldalakon... nagyon, nagyok az elvárások, nagyon sok a KRITIKA!
Ébredjünk már fel, ideje változtatni a mentalításon! Adjunk helyet úgy a GYENGÉNEK mint az ERÖSNEK. A gyengékböl lesznek az erösek, adjunk helyet a fejlödésnek.....

Västerås
Hugi / Västerås Tue, 2011-08-09 07:53

Véleményeteket szeretném hallani !
Ez a recept február 07-én volt elküldve. A publikálásra csak augusztus 7-én több levél elküldése után került sor. Még mindig van receptem ami februártól várakozik.... A tegnap egy újabb recepttel probálkoztam. A recept melleti szöveg....Nem aktiv.... Mik a visszajelzések és tapasztalatotok? És nektek mennyi idöre van szükség a receptjeitek elfogadására?
HOZZÁSZOLÁSAITOKAT, VÁLASZAITOKAT ELÖRE IS KÖSZÖNÖM!

laraed
Edit / laraed Tue, 2011-08-09 09:38

Kedves Vasteras ! Hát ez nagyon sok idő:((( Ennyit nem szoktak várakozni a receptek. valami probléma lehetett . Nekem a leghosszabb várakozási idő 1 , 5 hónap volt. Általában 2-3 hét szokott lenni. Ha pedig olyan receptet raksz fel ami szezonális hozzávalókból van , akkor azt hamarabb is felteszik , hogy aktuális legyen Pl eper, cseresznye , most a barackos receptek:)) Üdv Edit

csato
csato Mon, 2011-08-08 00:41

Szia Edit és mindenki!

Nem akartam generálni semmit,ill valahol mégis.
Mert azt gondolom,h ez egy recept oldal,és az élet is szül recepteket.Jókat,meg nagyon rosszakat is.
És itt sok ember megfordul,talán egy" énfajta" recept is segít néha.
Ne gondoljátok,h innentől tele fogom bőgni az oldalt.Eszemben sincs!Sőt !!!!Igyekszem mosolyogva,humorral megélni az életem.
Gondolkoztam egy ilyen csevegős izé oldalon,de az annyira mű lenne mint a zselatin,vagy a Maggi........Szóval inkább nem!Szép álmokat!
üdv Csató

kodelka
kodelka Sun, 2011-08-07 22:31

Teljesen igazad van.
Ezt nem itt kell "megbeszélni".
Bár voltak ezen az oldalon már ennél cifrább dolgok is...:))
Viszont a "Csevegővel " egyetértek.
Jaaaa és jó a süti receptje! :)

kodelka
kodelka Sun, 2011-08-07 21:35

Kedves Csató!
Nekem nagyon tetszik a recepted! A 19:24-es :)
És teljesen igazad van...
Nagyon magával ragadott az égő ágy képe miután elképzeltem benne a saját férjemet..:))))
Fel a fejjel!!!

csato
csato Mon, 2011-08-08 01:37

Szia!
Hát ezt a hozzászólást most vettem észre csak.
Ez hogy lehet?Biztos füst mérgezésem lett!
Tényleg ne ragozzuk túl csajok ezeket a szitukat.Csak recept oldal ez!
Bár engem is majdnem magával ragadott az égő ágy.......
Tényleg egy dolog miatt írtam le amiket írtam,és csak az vezérelt,hogy pontosan tudom,hogy a szesztől szinte lehetetlen szabadulni./gondolom a narkótól is ,de abban nem vagyok rutinos/98 óta küzdök evvel a szörnyű démonnal.Már nem a sajátom a démon,hanem a férjemé.
És azt is tudom,hogy sokan akarunk még hinni benne hogy talán..........De nem lesz talán!Szinte soha nem lesz!

Azt higgyétek el nekem nem volt laza leírni ezeket a dolgokat,és miután sok -sok éven át nagyon sok emberrel találkoztam a munkám miatt, tudom mennyien vagyunk kénytelenek ebben élni.
Van aki a gyerekei miatt próbál küzdeni,van aki sajnálatból,/mint én barom/ és ezer hasonló sors.
Most az van,h nincs kedvem tovább körmölni.Iszonyatosan álmos vagyok,gondolom öröm ez mindenkinek.És az is igaz nincs is kedvem ezt a kérdést ragozni tovább!Mert nem pszichiátria ez az oldal,hanem főzőcske!
üdv csató

laraed
Edit / laraed Sun, 2011-08-07 21:49

Minden egyes Nővel , esetleg Férfival / mert olyan is van / együtt érzek aki ilyen helyzetben van! Jó volna egy közös hozzászólási oldal itt , hogy ilyesmiről , ne más szakács oldalán kellene beszélgetni. Igaz , hogy ez nem a gasztronómiához tartozik , de egy közösségben kizárhatatlan , hogy feljön ilyesmiről a szó! És ha segíteni nem is tudunk rajtuk , de bátorítani, vigasztalni , támogatni, lehet az ilyen sorsú kedves szakácstársainkat:)) Szerkesztők figyelmébe ajánlom egy közös hsz " Csevegő " néven , oldal létrehozását:)) Üdv Edit :))

csato
csato Sun, 2011-08-07 20:10

Nekem azt is dobta a sors,hogy fiatalon szültem anno ,és meghalt a fiam./annyira banya nem vok ám ,48 éves vok.De megrázó ezt a számot leírni!!!!/
Utána sokáig nem is akartam,mert féltem újra beleesni ebbe.Úgy terveztem majd 40 környékén újra ...talán......... majd..........
Na nehogy sajnálj,mert minden történik valamiért.

Hát igen,félve bár de lemerem írni,hogy jobb most hogy nem sikerált.
Egyrészt a jelen gazdasági meg pol.helyzet miatt,másrészt sok gyereket látok akinek valamelyik szülője vedel.
Nem sok ember van aki letud kattanni az italról,és jobb ha nem éli ezt meg egy kölök!!De senki!
Szóval tényleg a maggi inkább!
Amúgy képzeld imádok"kocsmázni"Tök jó ilyenkor kiülni egy-két sörre egy hangulatos kis teraszra.Na azt viszont sosem fogom felfogni,hogy egyáltalán hogy is bír valaki meginni mondjuk 15-öt!És az hogy fér bele?Meghalnék!Más ital meg nem a haverom.
Most komolyan az előző volt a legjobb receptem!És tényleg fogadjátok meg.

laraed
Edit / laraed Sun, 2011-08-07 19:36

Kedves Csató !Nem kell senkitől bocsánatot kérned:)) Sajnos , hogy vannak emberek akik ilyen élethelyzetben élnek mint amit most leírtál:(((( és nem csak a kutyák hanem esetleg két , három gyerek is retteg. Na azt szörnyű látni , és akkor tényleg a Te receptedet kell alkalmazni:)) Azért annak örülök , hogy ennek ellenére a humorod a régi:))) Együttérzésünket élvezed:)) Üdv Edit

csato
csato Sun, 2011-08-07 19:24

Figyeljetek!Menjen csak bele minden a kajába kinek ami kell,és ki ahogy gondolja.
Ha aroma,akkor az,ha zselatin akkor meg az.A vegeta sem gáz.
De az biztos,ha az ember lánya egyszer férjhez megy,és az ura nagyon beteg lesz ,és elkezd inni akkor az az a pont,hogy húzzatok onnan ezerrel.Na ez tényleg egy olyan recept amit érdemes megfogadni.
Nem,nem sajnálkozni!Lelépni a francba!Ez a legjobb receptem amit valaha megszültem./Fotó nincs,de gondolom nem bánjátok/Azt tudtam,hogy szar napom lesz,a levegőben volt.
Az,hogy ennyire azt nem gondoltam!Rohadt rossz arra megjönni,hogy ég az urad ágya.Ami alapból nem is lenne baj,ha ő is égne benne/na azért ez nincs a receptben/,de ekkora mázli nincs.Viszont látni ahogy a két csodálatos kutyám retteg az valami szörnyű volt.
Azt hiszem a legszörnyűbb dolog a szenvedély betegség.Keveseknek sikerül kimászni belőle,és sokkal rosszabb mint a leveskocka.

Ez is recept féle lenne,és sajnos tudom,hogy nem vidám recept.
Bocsánat,hogy leírtam, de most tuti megőrültem volna ha nem teszem.Ezt viszont tényleg fogadjátok meg!!!!MINDENKI!
Éljen a Maggi!

laraed
Edit / laraed Sun, 2011-08-07 18:10

Kedves Csató ! Semmiféle fajta aromát nem teszek bele :)) Remélem jól fogsz aludni :)) Nézd meg a Mézes krémes receptemet. Olyat szoktam belerakni tojásfehérje hab nélkül. De azért , hogy még se aludj annyira nyugodtan :)), van olyan receptem amibe teszek v , aromát , sőt v. pudingot is néha:)) . Úgy , hogy én sem vagyok tökéletes:))) Üdv Edit

csato
csato Sun, 2011-08-07 17:03

Szia mindenkinek!
Na akkor amikor ezt a választ írtam megint nem sokat számoltam!Hát nem megy ez a fránya matek!
De az biztos,h kár volt Editet velem egy lapon említeni,mert ő semmi rosszat nem írt.
Hú Edit!
Főzött tényleg?És most komolyan, nem sokkal finomabb??
Na jó, azért egy dologgal azt is van mód elcseszni.Aromával.De ugye te nem teszed??Kérlek,kérlek mondd,h nem!
Üdv Csató

laraed
Edit / laraed Sun, 2011-08-07 16:35

Kedves Hugi ! Dicsérem én is mert nagyon guszta és nagyon finom süti: Én nem csak tejszínt rakok bele hanem / most figyelj Csató / főzött / házi / pudingot :))))) és cukorral kikevert margarint összekeverem és ez a krém is megy bele ! Üdv Edit

Västerås
Hugi / Västerås Mon, 2011-08-08 07:14

KEDVES EDIT!

Erre szoktam mondani, hogy egy jó szakácsnak van fantáziája... mikor mi van otthon! MINDIG, MINDENT LEHET HELYESÍTENI...

laraed
Edit / laraed Mon, 2011-08-08 08:20

Kedves Vasteras! Így igaz ahogy írod:)) Sokféle töltelékkel lehet csinálni ezt a sütit, és biztos vagyok mind nagyon jó ! Tényleg , a határ a csillagos ég , meg a fantázia:)) Üdv Edit

laraed
Edit / laraed Sun, 2011-08-07 14:41

Ennek a sütinek az a lényege hogy az alsó tészta is habos és a felső tészta is habos tetejű. Közé kenni a krémet és kész. Azért írta a feltevő , hogy lehet két adagot sütni és akkor nem kell megfelezni, hanem az egyik habos tészta lesz az alja , a másik pedig a teteje:))))) Üdv Edit

csato
csato Sun, 2011-08-07 12:49

Szia!
Ha vízszintesen középen kettévágod akkor akár hiszed,akár nem a tetején marad a hab!:))
Ha ezt függőlegesen ejted meg akkor meg lehet középen is,a tetején is.
Ha fordítasz rajta akkor lehet alul is meg felül is!
üdv csató

suzyqatro
suzyqatro Sun, 2011-08-07 12:33

Ne haragudj hogy megkerdem,de a lapot hogy lehet kettevagni ha a tetejen van a sult tojasfeherje?Amugy nagyon jol nez ki es konnyu,koszi elore is a valaszt,Katy

752
vaj 75 g
cukor 90 g
tojássárgája 4 db
tej 2 ek
finomliszt 90 g
sütőpor 1.5 kk
tojásfehérje 4 db
cukor 6 ek
mandulapehely 50 g
habtejszín 3 dl
cukor 1 ek