Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes hagymakrémleves

Tejszínes hagymakrémleves
Tejszínes hagymakrémleves
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a levest először anyósom készítette el, azóta én is rendszeresen készítem. Szerintem isteni.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A tálaláshoz

ajánlat

Ajánlom mindenkinek, aki egy kis változatosságra vágyik!
Kezdők is bátran kipróbálhatják!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát vékony szeletekre vágjuk, majd vajon üvegesre dinszteljük.
  2. Hozzáadjuk az összedarabolt fokhagymát, rászórjuk a lisztet és felengedjük a húslevessel.
  3. Ízesítjük, majd puhára főzzük. (Kb. 20 percig, közepes lángon, de vigyázat könnyen kifut!)
  4. A kész levest botmixerrel simára turmixoljuk, majd hozzáadjuk a tejszínt.
  5. Ha kell, még ízesítjük, és még egyszer összeforraljuk.
  6. Levesgyönggyel és reszelt sajttal tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 13
össznézettség: 49 689
elküldve: 8
receptkönyvben: 339
elkészítve: 28/34
Facebookon megjelent: -

szakács

Bridget

Mióta szakács: 2010.09.01.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

tejszínes hagymaleves, hagymaleves tejszínnel

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mociccah
mociccah Tue, 2013-03-05 20:39

Úgy terveztem, hogy 3 napig ki fog tartani, tekintettel arra, hogy én nem igazán szeretem a hagymaleveseket és amúgy sem vagyok olyan leveses, mint a párom. Nagy tévedés volt, ez valami isteni finom :)! Köszi, nagyjából még kismilliószor fogom elkészíteni :)).

kmary2
kmary2 Sun, 2013-01-13 12:29

Kedves Bridget!

Elkészítettem a hagymakrémlevesed, és kijelenthetem, hogy én innentől kezdve csak ez a recept alapján fogom csinálni. Eddig csak étteremben ettem, de ez még finomabb lett. Arról nem is beszélve, hogy nagyszerű felhasználása a vasárnapi húslevesből megmaradt fagyasztott alaplének. (Mindig egy kicsit hosszabb lével csinálom, amiből lefagyasztok 1-1,5 liter, így nem kell a tartósítószeres és ki tudja milyen leveskockából főzni.)
Még egyszer köszi a receptet, mentettem a receptkönyvbe! :)
M.

LucaLilla
LucaLilla Sat, 2013-01-12 23:08

Ez alapján csináltam hagymakrémlevest, csak én többféle hagymát raktam bele. 1 közepes vöröshagymát, 1 póréhagymát és csak fél fej fokhagymát. Házi készítésű cipóban, sajttal, levesgyönggyel ettük. 5 éves lányom csak hagyma nélkül akarta enni :D, de miután megkóstolta lelkes lett, hogy finom. Szóval egyöntetű siker volt mindenkinél férj és 3 éves is ette jóízűen. :)
Köszi a receptet! Máskor is fogunk ilyet csinálni.

Timcsi_22
Timcsi_22 Fri, 2012-01-13 10:34

Tarolt a leves....:)biztos h többször kerül majd az asztalra!Köszi

sac.toth
sac.toth Mon, 2011-07-18 22:03

ez egy szupi recept, a leendő férjem kedvence. :) kakukkfűvel a legfinomabb.

papko45
papko45 Wed, 2011-04-13 12:29

Kedves Brigi!
Tényleg tök jó, az unokáknak is ízlett. Annyit változtattam, hogy a kertből egy kis friss bazsalikomot és majorannát is tettem bele.Levesgyöngyöm nem volt, így egy zsemlét 4 felé vágtam, megpirítottam.
A levest poharakba tettem, tetejére reszelt sajtot szórtam, a pohárra rátettem a zsemlekarikát, gazdagon megszórtam sajttal és 5 percre forró sütőbe dugtam. Isteni volt......
Köszi az alapokat ha nem teszed fel nem jutott volna eszembe.
üdv.: papko

pbirgit
Bridget / pbirgit Wed, 2011-04-13 18:53

Kedves Papko!

Köszönöm kedves szavaidat, nálunk is nagy sikere van a gyerekeknél!
Remélem sokszor fogod még elkészíteni!
További szép napot!

Brigi

justbecause
justbecause Thu, 2011-03-24 00:37

bakker, életemben először csináltam hagymalevest (főzni se nagyon eddig...), és isteni lett. mondjuk a 2 leveskocka nekem túlzás bele, így utólag azt mondom, meg is ijedtem az első kóstolásnál, hogy elrontottam :), de azt azért nem... (felöntöttem plusz vízzel, hogy lazítsak az ízén.)
mondjuk 5 fej hagymával csináltam, hogy gazdag legyen, alig fokhagymázva, mert nem volt több itthon, és raktam bele majorannát is.

de köszi, sose gondoltam, hogy ilyeneket csinálok egyszer :)

pbirgit
Bridget / pbirgit Thu, 2011-03-24 09:17

Kedves justbecause!

Örülök, hogy ízlett! Az a jó, hogy a receptet saját szájízed szerint módosíthatod!
Köszönöm még egyszer!

További napsütéses (végre) szép napot!:DDD

Brigi

Bató Edit
Bató Edit Fri, 2010-10-01 09:29

Szia Bridget!
Én is pont így készítem a hagymalevest és tudom, hogy isteni. Köszi, hogy feltetted! Szép napot, Edit.

423
póréhagyma 1 közepes db
fokhagyma 10 gerezd
finomliszt 2 evőkanál
szárnyas alaplé 1.5 l
főzőtejszín 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 2 ek
ételízesítő 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
sajt 10 dkg
levesgyöngy 10 dkg