Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes hagymakrémleves Glaser konyhájából

Tejszínes hagymakrémleves Glaser konyhájából
Tejszínes hagymakrémleves Glaser konyhájából
35 perc / előkészület: 25 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha nem szeretjük a hagymadarabokat a levesben, a kész levest pürésíthetjük.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát megtisztítjuk, ketté, majd vékony szeletekre vágjuk.
  2. Az olajat felforrósítjuk, rászórjuk a hagymát, kb. 15 perc alatt üvegesre dinszteljük. Megszórjuk a cukorral és a liszttel, további 1-2 percig pirítjuk, majd felöntjük a borral, levessel és tejszínnel.
  3. Felfőzzük, kb. 10 percig főzzük. Sóval, borssal ízesítjük.
  4. A paradicsomot megmossuk, négybe vágjuk, kimagozzuk. A húsát apró kockákra vágjuk.
  5. A levest tányérokba osztjuk. Paradicsommal és paprikával megszórva tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 775
elküldve: 1
receptkönyvben: 28
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
diéta: tojásmentes
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Finom hagymakrémleves, tejszínes hagymakrémleves, fehérboros tejszínes hagymakrémleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

344
vöröshagyma 600 g
napraforgó olaj 2 ek
cukor 1 ek
finomliszt 0.5 evőkanál
fehérbor 200 ml
zöldség alaplé 600 ml
dupla tejszín 150 ml
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
paradicsom 1 közepes db
fűszerpaprika 1 késhegynyi