Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes hagymaleves

Tejszínes hagymaleves
Tejszínes hagymaleves
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Minden formában, színben és méretben imádjuk a hagymát, így egyértelmű volt az ízlésünknek megfelelő hagymaleves kifejlesztése. Lehet turmixolva, krémlevesként is fogysztani, de mi "darabosan" jobban szeretjük.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Ha nagyobb bucikat veszünk, egytálételnek is megfelel vacsorára. Ha nem akarjuk cipóban tálalni, akkor sajtos pirítóssal is kínálhatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vörös és póréhagymát karikára vágjuk, a fokhagymát felkockázzuk.
  2. A vajat megolvasztjuk, megpároljuk benne a vöröshagymát.
  3. Félidőben hozzáadjuk a póréhagymát, a végén pedig a fokhagymát.
  4. Még mielőtt pirulni kezdene, hozzáadjuk a lisztet, 1 percig pirítjuk, majd felöntjük a borral.
  5. Kicsit forraljuk, majd hozzáadjuk a többi folyadékot.
  6. Sóval, borssal ízesítjük és 15-20 percen keresztül főzzük.
  7. Ezalatt vágjuk le a bucik kalapját, szedjük ki  a belét.
  8. Forró sütőben pirítsuk meg a kibelezett cipókat és a kisebb darabokra szedett belét is.
  9. Szórjunk reszelt sajtot a cipókba, kanalazzuk bele a levest.
  10. Zárjuk le a kenyérbél darabokkal, majd szórjuk meg reszelt sajttal.
  11. Dugjuk vissza a sütőbe és pirítsuk rá a sajtot.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 32
össznézettség: 91 511
elküldve: 16
receptkönyvben: 788
elkészítve: 43/66
Facebookon megjelent: -

szakács

Beus

Mióta szakács: 2009.07.21.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: leves

egyéb elnevezések

hagymaleves cipóban

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Snacky
Snacky Sat, 2015-08-29 09:55

Egész pontosan milyen cipót, vagy hol érdemes venni, hogy ne ázzon át a kenyér?

debs
debs Fri, 2015-02-06 19:23

Kedves Beus!

Amikor elkezdtem készíteni, kételkedtem benne, hogy jó lesz. Kellemeset csalódtam! :) A páromnak nagyon ízlett, én pedig ajánlom mindenkinek.

Szép estét!

etadobos
etadobos Fri, 2014-03-07 01:48

Elkeszitettem es nagyon finom! En osszeturmixoltam es igy is tokeletes, koszonom a receptet. :)

Trinity3
Trinity3 Sat, 2013-09-21 15:48

Kipróbáltuk, és nagyon finom volt. Ajánlom elkészítésre :)

qwertz
qwertz / qwertz Sun, 2012-11-04 14:27

Nagyon finom volt, eddig ez a legjobb hagymaleves amit próbáltam :)) Köszönjük! :)
Én víz helyett (vagy részben) alaplével csinálnám, mivel az most nem volt itthon, megkockáztattam a leveskockát, szerencsére nem rontotta el, sőt!

KIldi79
KIldi79 Sat, 2011-03-12 21:37

Ma elkészítettem a levest, és nagy sikerem volt vele. :-) Annyit változtattam, hogy tejszín helyett tejfölt tettem bele, mert a párom nem szereti a tejszínt, de így is nagyon finom volt! Köszi a receptet!

PTIMI
PTIMI Wed, 2010-12-22 01:04

de regota kerestem ilyen jo receptet.Nem egy karacsonyi kaja,de en azt hiszem ezt fogom elkesziteni.Unom mar a megszokott karacsonyi menut.Kell a valtozatossag!Remelem a paromnak is izleni fog...!

Marcsi75
Marcsi / Marcsi75 Wed, 2010-03-17 11:32

Nem sikerült eddig még igazán finom hagymalevest csinálom. Ezért is szeretném megpróbálni, mert már ettem finomat. Még nem találtam rá az igazi receptre. Hátha ez lesz az.

1195
vöröshagyma 5 db
póréhagyma 1 db
fokhagyma 5 gerezd
vaj 5 dkg
finomliszt 2 csapott ek
fehérbor 1.5 dl
víz 1.5 l
főzőtejszín 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kenyér 30 dkg
sajt 15 dkg