Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes hagymaleves medvehagymával

Tejszínes hagymaleves medvehagymával
Tejszínes hagymaleves medvehagymával
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedvenc tejszínes hagymaleves receptemet dobtam fel egy kis medvehagymával.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát megtisztítjuk, majd tetszés szerint félkarikára, vagy negyed karikára vágjuk.
  2. Olajon, sóval megszórva párolni kezdjük. Közben összevágjuk a medvehagymát.
  3. Mikor a hagyma összeesett, rászórjuk a cukrot, és pár percig még pirítjuk.
  4. Ekkor rádobjuk a medvehagymát, és kb. fél percig még együtt pároljuk. Felöntjük vízzel, beledobjuk a leveskockát (alaplevet is használhatunk), felforraljuk, s kb. 5-8 percig még főzzük.
  5. Közben a lisztet csomómentesen elkeverjük a tejszínnel, s hozzáöntjük a leveshez. Felforraljuk, és kész.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 289
elküldve: 1
receptkönyvben: 38
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Németi Olga

Mióta szakács: 2012.02.06.
105 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

füstölt sajtos hagymaleves, medvehagymás hagymaleves, tejszínes-medvehagymás hagymaleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

170
vöröshagyma 3 közepes db
medvehagyma 1 csokor
leveskocka 1.5 db
finomliszt 1.5 ek
főzőtejszín 100 ml
1 kávéskanál
cukor 1.5 ek
füstölt sajt 5 dkg