Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes hagymaleves PraniAnitól

Tejszínes hagymaleves PraniAnitól
Tejszínes hagymaleves PraniAnitól
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig is szerettem a hagymaleveseket az éttermekben. Úgy gondoltam itt az ideje, hogy én is megpróbáljam elkészíteni, ez lett belőle.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Bármilyen sajttal elkészíthető. A pirítóst adhatjuk a leves mellé, de van aki a tál aljába helyezi, és arra szedi a forró levest.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fele margarint összekeverjük 2 gerezd zúzott fokhagymával és egy pici borssal, majd félretesszük, hogy összeérjenek az ízek.
  2. Felszeleteljük a vöröshagymát, a póréhagymát és a 2 gerezd fokhagymát is, melyeket külön-külön tálkákba teszünk.
  3. A maradék margarint megolvasztjuk, és hozzátesszük a vöröshagymát, és kissé lepirítjuk. Amikor félig már megpuhult, akkor hozzáadjuk a póréhagymát, majd a fokhagymát is.
  4. Közben felforraljuk a vizet, és elvegyítjük benne a leveskockákat.
  5. A hagymás keveréket megborsozzuk, és hozzáadjuk a szerecsendiót is, és felöntjük kb. 2 dl "leveslével" (akinek van alapleve, akkor az is használható), és tovább pároljuk. Amikor elpárolgott a leve, akkor rátesszük a lisztet, összekeverjük, és felöntjük a maradék lével.
  6. Kb. 10 percet még főzzük, majd hozzáadjuk a tejszínt.
  7. Összeforraljuk, és a végén összeturmixoljuk.
  8. A zsemléket felszeleteljük, mindkét oldalukat megkenjük a korábban elkészített vajkrémmel, tepsire tesszük, és megszórjuk a tetejüket reszelt sajttal. Kb. 10 perc alatt megsütjük a 200 fokos sütőben.
  9. A levest tálba merjük, megszórjuk a tetejét reszelt sajttal, és a sajtos pirítossal tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 9 839
elküldve: 1
receptkönyvben: 59
elkészítve: 6/9
Facebookon megjelent: -

szakács

PraniAni

Mióta szakács: 2011.04.13.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

póréleves, hagymaleves tejszínesen, hagymás leves sajtos pirítóssal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

406
vöröshagyma 4 közepes db
póréhagyma 3 db
margarin 10 dkg
víz 1.5 l
leveskocka 2 db
szerecsendió 1 csipet
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 4 gerezd
főzőtejszín 2 dl
finomliszt 2 evőkanál
sajt 15 dkg
zsemle 3 db