Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes halfilé szélesmetéltel

Tejszínes halfilé szélesmetéltel
Tejszínes halfilé szélesmetéltel
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a Nők Lapja konyhából néztem ki, de sokat változtattam rajta. Volt, hogy nem raktam bele bort, mert a kisfiam is evett belőle. Neki is bejött!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Száraz, félszáraz fehérbor illik hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felengedjük a fagyasztott halat, és csíkokra szeljük.
  2. Felkarikázzuk a póréhagymát.
  3. Az olajon megfuttatjuk a hagymát, majd rádobjuk a halcsíkokat.
  4. Sózzuk, borsozzuk, és ráteszünk egy-két csipet kakukkfüvet (nekem elég erős fűszer, ezért keveset raktam).
  5. Mikor már szépen kifehéredett, átfőtt, átsült a halunk, felöntjük a borral és a tejszín 3/4-vel. Ezzel rottyan egyet, a halnak nem kell sokáig főnie, különben szétesik.
  6. Eközben odarakhatjuk a vizet a tésztának, főzzük ki sós, olajos vízben.
  7. A maradék tejszínt a keményítővel összekeverjük, behabarjuk az ételt. Ha túl sűrű lenne, a tészta főzővizéből rakjunk hozzá.
  8. Ízlés szerint facsarhatunk hozzá egy kis citromlevet.
  9. Keverjük össze óvatosan a tésztát és a halat, nehogy széttörjön. Jó étvágyat!

  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 010
elküldve: 2
receptkönyvben: 139
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

recsni

Mióta szakács: 2010.11.12.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tejszínes pangasius, fehérboros hal tejszínes szószban

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

clio781
clio781 Mon, 2014-12-15 19:38

Éppen most készül :) Az illata alapján is isteni lesz. Én annyit változtattam hogy póréhagyma helyett nyáron vett újhagyma lefagyasztott szárát tettem bele.

recsni
recsni / recsni Tue, 2011-02-15 13:42

Kati!Örülök ,hogy ízlett .Igen ez egy eléggé variálható recept..
Hajnal1984!Sajnálom ,hogy nem ízlett ,remélem ,azért nem tántorítottalak el a halas ételektől...
Reni

egelkatalin
egelkatalin / egelkatalin Mon, 2011-01-10 20:50

Nem vagyunk nagy halevők, de időről időre eszembe jut, hogy a hal milyen egészséges és hogy hetente kellene enni... Ez történt velem ma is, úgyhogy kellett egy recept. :-) Ezt választottam és jól tettem. (Annyit változtattam, hogy póréhagyma helyett vöröshagyma került bele, mert az volt itthon.) Nagyon finom lett, köszönjük! :-)
Üdv,
Kati

884
pangasius 50 dkg
habtejszín 4 dl
póréhagyma 0.5 közepes db
fehérbor 1 dl
kakukkfű 2 csipet
étkezési keményítő 2 kk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
citromlé 10 csepp
napraforgó olaj 2.5 ek
tészta 40 dkg