Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes halleves

Tejszínes halleves
Tejszínes halleves
100 perc / előkészület: 30 perc főzés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Zseniális. A Nők Lapja Konyhában találtam ezt a receptet. Minimálisat módosítottam rajta. A rukkola hihetetlenül jó hozzá. Igaz, én nem tudnék olyan ételt mondani, amihez ne enném meg szívesen. :-)


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A főzésből megmaradt fehérbort igyuk hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rákokat megpucoljuk. (A rákhúst tegyük vissza a hűtőbe).
  2. A páncélból, fejből alaplét főzünk: olívaolajon a fejet és páncélt 2 gerezd átpréselt fokhagymával együtt megpirítjuk. Felöntjük  fehérborral és 1 liter vízzel. Hozzáadjuk a felaprított zöldségeket, hagymát. Sózzuk, borsozzuk és 30 percig lefedve főzzük.
  3. Ha kész, egy szitán átszűrjük. Felforraljuk és hozzáadjuk a tejszínt és a citromlevet. Végül jön a rákhús és a felkockázott lazacfilé. 5 percig főzzük. Ha kell még sózzuk, borsozzuk.
  4. A rukkolát megmossuk és a tányérokba kiszedett levesre halmozzuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 9 573
elküldve: 1
receptkönyvben: 133
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mediterrán tejszínes halleves, halleves tejszínnel és rukkolával

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

eve1122
Szabó Éva / eve1122 Sat, 2010-08-14 23:26

De bamba vagyok..nem is tűntél el..csak egész héten eddig meg múlt héten is futkorásztam és lemaradtam a receptekről..na,mind1, a többi marad! :)

eve1122
Szabó Éva / eve1122 Sat, 2010-08-14 23:24

Én tudnék szerintem..brownie :) vagy húsleves esetleg sárgarépa főzelék :D
De Te tudod :)
Egyébként örülök, hogy visszatértél! Úgy tűnt, mintha az utóbbi időben kicsit eltűntél volna :(
Ja, a mustáros sertéssültedet megcsináltam a lazac előtti napon, nagyon finom volt!
Bár én a hirtelen sütés után kicsit még fedő alatt pároltam kis víz kíséretében,mert még kemény volt a hús. Elképzelhető, hogy öreg volt a kucu :) Na, lényeg az,hogy nagyon finom volt és egyszerű!
Köszönet! :)
pusz :)

316
garnéla 35 dkg
lazac 30 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
sárgarépa 2 db
fehérrépa 1 db
fokhagyma 3 gerezd
olívaolaj 2 ek
zeller 1 kis db
főzőtejszín 5 ek
fehérbor 1.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
citromlé 1 ek
rukkola 10 dkg