Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes hideg ruszli leves

Tejszínes hideg ruszli leves
Tejszínes hideg ruszli leves
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hangzásra elég bizarr, én is bizalmatlan voltam a megkóstolását illetően, de meglepően finom. Egyszer a lengyel kolleganőm hozott nekem ebédre ilyet, mivel tudta, hogy szeretem a ruszlit. Nagyon gyors és rém egyszerű az elkészítése, csak a burgonya főzési ideje miatt tart 15 percig. Az édeskés tejszín elveszi a hal túlzott ecetes ízét és elnyomja a hal jellegzetes szagát. Szerintem egy próbát megér megkóstolni. A különlegessége még az, hogy a hideg leves mellé (és nem beletéve) kell fogyasztani a forró burgonyát.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Utána a desszert: rágógumi! :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Alaposan megmossuk, majd megfőzzük az apró burgonyákat egyben héjastul vagy anélkül.
  2. A ruszli levét és a hagymát leöntjük, arra nincs szükségünk a továbbiakban. A halakat egy picit átmossuk hideg vízben, és kb. 2 cm-es darabokra vágjuk.
  3. A friss vöröshagymát darabokra vágjuk.
  4. A hideg tejszínt, tejet és vizet, sót, cukrot, borsot összekeverjük egy fazékban.
  5. Hozzáadjuk a feldarabolt halat és a vöröshagymát.
  6. Kitálaljuk, és mellé adjuk a forró burgonyát. (Nem belerakjuk a levesbe). Végül a tetejét megszórjuk friss, apróra vágott kaporral, snidlinggel vagy újhagyma zöldjével.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 433
elküldve: 1
receptkönyvben: 38
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Monique

Mióta szakács: 2013.04.06.
73 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
konyha: lengyel
kategória: levesek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Hering leves, hideg halleves, tejszínes leves ecetes halból, hagymás halleves, ultragyors halleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

714
vöröshagyma 1 nagy fej
főzőtejszín 3 dl
tej 3 dl
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
cukor 1 ek
kapor 1 csipet
víz 4 dl
újkrumpli 1 kg
hering 1000 g