Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes hús fokhagymás gombafejekkel

Tejszínes hús fokhagymás gombafejekkel
Tejszínes hús fokhagymás gombafejekkel
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Waitrose e heti receptlapjai között találtam, eredetileg disznóhúsból készül.


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Krumplipüré, párolt zöldbab, száraz fehérbor illik mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombák szárának kilógó részét levágjuk, a fokhagymát lereszeljük, a hagymát felaprózzuk.
  2. Az olajat felforrósítjuk egy teflonserpenyőben, s belehelyezzük a gombákat, lapos felükkel lefelé. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fokhagymával. 5 percig pirítjuk.
  3. Megfordítjuk a gombákat, s az edényt lefedve, a fejeken időnként fordítva egyet-egyet, puhára pároljuk a zöldséget. Ezután kiszedjük, s melegen tartjuk őket.
  4. 3 perc alatt megfonnyasztjuk a hagymát a visszamaradt olajon (kicsit ki lehet pótolni).
  5. Melléhelyezzük a hússzeleteket, és mindkét felüket átpirítjuk (kb. 4 perc alatt).
  6. Közben elkeverjük a mustárt, a bort, a majorannát, sót és borsot, majd ezzel leöntjük a húst, az edényt lefedjük, és addig pároljuk a húst, míg megpuhul (további kb. 15-20 perc).
  7. Levesszük a fedőt, belekanalazzuk a tejszínt, 1-2 percig rotyogtatjuk, míg besűrűsödik. 
  8. A gombával körítve, illetve a szósszal leöntve tálaljuk a húsokat.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 11 492
elküldve: 1
receptkönyvben: 202
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Durcsó

Mióta szakács: 2009.05.28.
161 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fokhagymás-gombás hús, tejszínes-mustáros hús gombával, tejszínes-fehérboros-majorannás csirke fokhagymás gombával

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

PapKrisztina
PapKrisztina Fri, 2017-07-28 19:50

Most pilledezünk a kiadós kaja után. Nagyon finom lett! Annyit módosíottam, hogy a csirkemellet csíkokra vágtam és úgy sütöttem ki. Biztos, hogy még sokszor elkészítem. Köszönjük a receptet!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2011-01-24 13:32

Kedves Durcsó!Jaj de jó, hogy felfedeztem ezt a receptet!:-)))Nagyon nagyon köszönöm.Elmentve,sőt,barátnőmnek elküldve.:-))), és a holnapi ebédem, illetve a család ebédje, már meg is van, és én így készítem, ahogy azt ide leírtad,remélem, sikerülni fog.:-))) Nagyon szép napot mára, és az egész hétre!Éva-Anyóca

Sylvy
Sylvy Sun, 2010-09-19 19:20

köszi a receptet :-) ezt ma kipróbálom, hercegnőburgonya körettel, sertésszűzből.

258
csirkemell filé 50 dkg
gomba 25 dkg
olívaolaj 1 ek
fokhagyma 2 gerezd
vöröshagyma 1 közepes fej
mustár 1 ek
fehérbor 1.5 dl
majoranna 1 ek
főzőtejszín 6 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint