Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes ízű sajtos csirkemell

Tejszínes ízű sajtos csirkemell
Tejszínes ízű sajtos csirkemell
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nah, íme egy saját kísérleti receptem, ami valószínűleg karácsonyban is a menü között szerepel majd. Nem nagy attrakció volt kitalálni, mégis nagyon örülök, hogy megcsináltam. S hogy miért is? A szüleimnek van egy szuper "Tejszínes hús" nevű bevált receptje, melynek alapja, hogy a klopfolt húst harmadik panírként ne zsemlemorzsába, hanem sajtba forgassuk. Így rakjuk a kivajazott tepsibe, nyakon öntjük főzőtejszínnel, majd mehet a sütőbe párolni, majd lepirítani. Nah, ez a szuper és olcsó recept, nagyon hasonlít az előző, drágább verzió ízeredményére! Ennyi szerintem elég is, egyszerűen ki kell próbálni! :)

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Köretnek rizst vagy törtkrumplit ajánlok, savanyúsággal. Jó étvágyat! :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagy tepsit kiolajozunk. A csirkemellet kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és belefektetjük a tepsibe. Felaprítjuk a hagymát, és rászórjuk a csirkemellre.
  2. A tejfölt, a majonézt, a sajt felét kikeverjük, majd vízzel hígítunk rajta. Nyakon öntjük a csirkemellet ezzel a tejfölös-sajtos-majonézes lével. Majd alufóliával letakarjuk a tepsit a párolás idejére.
  3. Előmelegített sütőben 10 percig pároljuk a csirkemellet, majd az alufóliát levéve lepirítjuk. Mikor már kezd sülni a hús, és a lé majdnem egésze elpárolgott, megszórjuk a maradék sajttal a tetejét. Ha a sajt picit megpirult a tetején, kész is.
  4. Az edény szélein picit égettnek tűnhet az étel 15 perc után, de csak a sajt pirul meg sötétbarnára, de ez a folyamat ezzel jár, nem kell aggódni. Ezt a részét nem kötelező megenni az ételnek, mi megszoktuk. :)
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 791
elküldve: 0
receptkönyvben: 39
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Mimóza-Mimike

Mióta szakács: 2014.11.13.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sütőben sült tejfölös csirke, tejfölös-sajtos-majonézes csirkemell, csőben sült tejfölös-sajtos-majonézes csirkemell

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

758
csirkemell filé 80 dkg
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
fehér hagyma 1 közepes db
tejföl 1 dl
majonéz 2 ek
sajt 25 dkg
víz 1 dl
napraforgó olaj 2 ek