Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes-kapros zöldségleves

Tejszínes-kapros zöldségleves
Tejszínes-kapros zöldségleves
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jószerint ezt a levest bőségesen el kellene látni zöldséggel, mint mondjuk karalábé, karfiol, zöldbab és társai, azonban  - mivel a hétvégi bevásárlás e héten kimaradt - itthoni csekély hozzávalóimból főztem.


hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket kevés olajon puhára dinszteljük.
  2. Felöntjük a húslevessel, fedő alatt lassú tűzön pároljuk.
  3. Ezalatt elkészítjük a csipetkét: A tojást liszttel, sóval elkeverjük, annyi vizet adunk hozzá, hogy finom pépes legyen, és szaggatóval a leveshez adjuk. 2-3 perc után lezárjuk a tűzhelyt.
  4. Tálalásnál a tányérba kevés tejszínt öntünk, és a friss kaprot beleszórjuk ízlés szerint.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 128
elküldve: 0
receptkönyvben: 42
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

eszkimoo

Mióta szakács: 2011.02.26.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

tejszínes zöldségleves kaporral, tavaszi zöldségleves tejszínesen

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

252
sárgarépa 3 db
fehérrépa 1 db
zeller 1 kis db
burgonya 4 közepes db
tojás 1 db
finomliszt 3 evőkanál
1 csipet
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
főzőtejszín 1 dl
alaplé 2 l
kapor 0 ízlés szerint