Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes karalábéleves marinált csirkével

Tejszínes karalábéleves marinált csirkével
Tejszínes karalábéleves marinált csirkével
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nincs story, szeretjük a levest, én meg szeretek "variálgatni"...

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tálaláskor minden tányér mellé egy-egy kis pohár sherryt állítok, így mindenki a maga ízlése szerint finomíthatja vele a levesét.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a filéket készítjük elő; megmossuk, megszárítjuk, és kb. 1 mk paprikakrémet alaposan "belemasszírozunk". Lefedjük, félretesszük.
  2. A zöldségeket tisztítjuk, mossuk. Kis kockákra felvágjuk a karalábét, a fokhagymát elkaparjuk, a pórét vékonyan felkarikázzuk.
  3. 1 ek olívaolajon állandóan kevergetve összepároljuk, majd felöntjük vízzel, belekeverjük az ételízesítőt, borsot őrlünk rá, 4-5 szál petrezselymet (szárastól), a lestyánleveleket és a paprikát hozzáadjuk, felforraljuk, és lassú tűzön készre főzzük.
  4. A karalábé felét, a petrezselymet, lestyánt és a paprikát egy-két merőkanál főzőlével simára turmixoljuk, hozzáadjuk a tejszínt, és az egészet visszaöntjük a lábasba.
  5. 2 ek olajon a filéket egyben, mindkét oldalán megpirítjuk, (kb. 4 perc), a hús méretétől függően ez változhat. Ellenőrizzük, hogy a közepe fehéredésig süljön. Alufóliába csomagoljuk, és kicsit pihentetjük.
  6. Felvágjuk kis kockákra, és a tejszínes levesben 5-6 percig forraljuk. Lehúzzuk a platniról, és egy mogyorónyi vajat adunk hozzá.
  7. A maradék petrezselymet aprítjuk, és a kitálalt levesre szórjuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 173
elküldve: 2
receptkönyvben: 14
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes karalábéleves marinált csirkemellfilével és sherryvel, sherrys-tejszínes karalábéleves csirkemellel, csirkehúsos-tejszínes karalábéleves tejszínesen

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

192
karalábé 2 nagy db
csirkemell filé 20 dkg
póréhagyma 1 db
lecsópaprika 3 dkg
petrezselyem 1 csokor
lestyán 1 ek
ételízesítő 1 ek
citromhéj 1 kk
fokhagyma 0.5 gerezd
paprikakrém 1 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
habtejszín 50 ml
sherry 1 ek
olívaolaj 1 ek
vaj 1 tk