Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes karamella Katharosz konyhájából

Tejszínes karamella Katharosz konyhájából
Tejszínes karamella Katharosz konyhájából
85 perc / előkészület: 5 perc főzés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Omlós és nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukrot a tejszínnel / HABTEJSZÍN / és a tejjel egy magasabb falú edénybe öntjük. Hozzáadjuk a kikapart vaníliarúd belét és a rudat is.
  2. Alacsony, legfeljebb közepes hőfokon, időnként megkeverve addig főzzük, amíg világosbarna színt kap és elég sűrű nem lesz az állaga, olyan, mint egy krém. Ekkor a vaníliarúdat kivesszük.
  3. - Ez sajnos egy kicsit időigényes, de megéri a fáradozást.
  4. Az alufóliával kibélelünk egy 20 x 20 cm-es tepsit, és olajjal megkenjük. Majd beleöntjük a masszát kb. 1,5 cm vastagon, és elsimítjuk, hűlni hagyjuk.
  5. Még langyosan 2 x 2 cm-es kockára vágjuk, teljesen kihűtjük. A tejszínes karamellát fémdobozba vagy alufóliával kibélelt kartondobozba rakjuk.
  • tepsi mérete: 20x20 cm
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 446
elküldve: 8
receptkönyvben: 482
elkészítve: 9/21
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
455 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: bonbonok
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes, tojásmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

karamellpraliné, karamellás bonbon, karamell kockák

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

garagulya
garagulya Wed, 2013-02-13 15:02

2 ora 20 percet foztem, kivancsian varom, hogy megszilardul-e. Egyelore nem sok remenyt fuzok hozza ...

garagulya
garagulya Thu, 2013-02-14 10:10

Sajnos nem kemenyedett meg, pedig meg a hutobe is betettem ejszakara. Nem tudom, mit rontottam el ... Lehet nagyon lassu tuzon foztem.

katharosz
Katharosz / katharosz Thu, 2013-02-14 20:31

Szia nem tudom mi lehet az oka, az hogy lassan főzted nem baj, amikor már elég sűrű krémes az állaga akkor van kész. Én habtejszínnel szoktam készíteni, nem tudom milyent használtál. Ha nem dermedt meg nyugottan visszateheted a tűzre és még főzd addig amig kellően sűrű lesz az állaga.
Remélem tudtam segíteni.
Kati

garagulya
garagulya Fri, 2013-02-15 15:27

Habtejszint hasznaltam en is. Masnap visszatettem, meg foztem masfel orat, szerintem mar eleg suru volt, de csak nem szeletelheto allapotu. Ha nem tettem volna ala az alufoliat, kanallal ki lehetett volna enni, de igy csak raragadt, es alig tudtam valamit levakarni rola. No, meg probalkoznom kell vele :)

822
cukor 50 dkg
habtejszín 4 dl
tej 2 dl
vanília 1 db
napraforgó olaj 1 ek