Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes karfiolkrémleves

Tejszínes karfiolkrémleves
Tejszínes karfiolkrémleves
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én nagyon szeretem a krémleveseket, és az egyik reggeli műsorban most azt készítettek, hát innen az ötlet, hogy most éppen ezt csináltam.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karfiolt darabokra szedjük, jól megmossuk, majd jó puhára főzzük. Közben a két leveskockából egy alaplét készítünk.
  2. Ha megfőtt a karfiol, akkor leöntjük róla a vizet, majd kiszedünk a karfiolrózsákból pár darabot. Ezt nagyon pici darabokra szedjük, mert ez majd bele megy a kész levesbe.
  3. A tálban lévő karfiolhoz hozzáadjuk a tejszínt, majd botmixerrel elkezdjük krémesíteni úgy, hogy merőkanalazva adjuk hozzá az alaplevesünket.
  4. Ha kész, akkor beleöntjük a kis darab karfiolokat, és összekeverjük. Ízlés szerint sóval, borsal és szerecsendióval ízesítjük.
  5. A baconszalonnát apró darabokra vágjuk, és saját zsírjában megsütjük.
  6. Ezzel és a piritott kenyérkockákkal tálaljuk a levest. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 16 232
elküldve: 7
receptkönyvben: 153
elkészítve: 9/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiss Móni

Mióta szakács: 2011.09.01.
258 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

karfiolkrémleves, baconos karfiolkrémleves, karfiolkrémleves pirított kenyérkockákkal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szépróza
szépróza / szépróza Tue, 2012-01-10 14:40

Kedves Móni,

tetszik a recepted, de felmerül bennem egy kérdés.
miért öntöd le a karfiol levét, ha aztán felöntöd zöldséglevessel? nem lenne praktikusabb (és a kioldódott ásványi anyagok miatt egészségesebb), ha a karfiol főzővízébe tennéd a leveskockákat, majd úgy turmixolnád össze az egészet?

köszi

mona760718
Kiss Móni / mona760718 Thu, 2012-01-12 21:57

Kedves Szépróza!
Az a megoldas is lehetseges, én így tanultam, így lattam, ezert keszitem igy. De a konnyebseg kedveert a masik megoldas is jo!)
Kellemes estet kivanok:Moni

343
karfiol 1 közepes fej
leveskocka 2 db
főzőtejszín 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
bacon 20 dkg
kenyér 1 szelet