Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes karfiolleves

Tejszínes karfiolleves
Tejszínes karfiolleves
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gyümölcsleves mellett ez a másik leves, ami a karfiol megjelenését követően szinte kiapadhatatlan forrásként mindig van a hűtőszekrényemben.
Mivel olaj nélkül készül, ezért nemcsak melegen, de hidegen is fogyaszthatjuk.


hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gyökérzöldségeket meghámozzuk és vékony karikákra vágjuk. A karfiolt rózsáira szedjük és hideg vízbe tesszük, hogy az esetlegesen megbúvó kis bogarak előjöjjenek.
  2. Hideg vízben feltesszük főzni a hozzávalókat, sózzuk és kis lángon lassan készre főzzük.
  3. Elkészülte előtt beletesszük az apróra vágott petrezselyemzöldet és a tejszínt. 1-2 percig még együtt forraljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 37 006
elküldve: 0
receptkönyvben: 243
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

ze(n)derta

Mióta szakács: 2008.04.29.
188 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – B vércsoport
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2011-03-13 12:54

Szia! :)
Megcsináltam, és nagyon finom volt!!! Apának a kedvence lett:)
Köszi, üdv: Vanda

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2011-03-11 23:37

Szia!
Nagyon guszta!! :) Ha én egy kicsit kevesebb tejszínt teszekbele, az nem nagy gond, igaz? Am.biztos megcsinálom!! Remélem nagyon fini lesz! :)
Köszi a receptet!

zederta
ze(n)derta / zederta Sat, 2011-03-12 21:28

kedves Vanda! semmi probléma, csak ízlés szerint.
további jó sütés-főzést!
üdv,
toma

il-di.
Il-di. / il-di. Thu, 2010-12-16 21:45

Nagyon egyszerű és nagyon finom! Ma elkészítettem. És igen, a szerecsendió nagyon illik hozzá dia. Köszi mindkettőtöknek az ötletet! Üdv.: Ildi

zederta
ze(n)derta / zederta Fri, 2010-12-17 06:51

kedves Ildi!
nagyon örülök, hogy ízlett a leves.
kellemes Karácsonyt kívánok Neked!
üdv,
toma

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2008-06-05 10:35

Tegyetek bele szerecsendió virágot vagy őrölt szerecsendiót!Mikor először főztem életem párjának pont ez a leves volt tökre emlékszem! : )

162
karfiol 1 kis fej
sárgarépa 3 db
fehérrépa 2 db
petrezselyem 3 szál
1 teáskanál
főzőtejszín 3 dl
víz 1.5 l