Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes karfiolleves Timi konyhájából

Tejszínes karfiolleves Timi konyhájából
Tejszínes karfiolleves Timi konyhájából
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádjuk a tejszínes leveseket, mert isteni krémesek. És emellett igen laktatóak is, tehát ha nincs túl sok időm főzögetni, összedobok egy tejszínes levest, és utána valami kis könnyű második is megteszi.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megtisztítjuk a karfiolt, és rózsáira szedjük. Egy fazékban az olajon megpároljuk.
  2. Ezután lehúzzuk a tűzről, és megszórjuk a liszttel. Óvatosan összekeverjük, majd felöntjük a vízzel, és visszarakjuk a tűzre.
  3. Hozzádobjuk a megtisztított vöröshagymát és a fokhagyma gerezdeket. Amikor felforr, ízlés szerint adunk hozzá sót, borsot és ételízesítőt.
  4. Amikor újra forr, beletesszük a tarhonyát (én mindig kézi tarhonyát használok). Amikor a tészta megdagad, hozzáöntjük a tejszínt. Egyet forr, és kész. Petrezselyemmel megszórjuk a tetejét.
  5. Amikor elzárjuk a tűzhelyet a leves alatt, befedjük az edényt, és 5-10 perc alatt megpuhul benne a tarhonya, és nem kelt olyan szétázott érzést, tehát nem kell agyon főzni.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 976
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

VéTimi

Mióta szakács: 2015.01.05.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 5 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

karfiolleves, karfiolleves tejszínesen, tejszínes karfiolleves tarhonyával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

276
karfiol 1 kis fej
napraforgó olaj 3 ek
finomliszt 2 púpozott ek
víz 2 l
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 3 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
tarhonya 15 dkg
főzőtejszín 3 dl
petrezselyem 0 ízlés szerint