Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes-kávés csokitorta

Tejszínes-kávés csokitorta
Tejszínes-kávés csokitorta
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem szeretem a "bolti" vajas krémes csokitortákat. Két falat után már olyan, mintha fuldokolnék benne. Ezt a tejszínes változatát viszont nagyon szeretem, mert könnyű, finom és gyorsan kész van. A vaníliapuding a főzött krémet helyettesíti, kalória és lustaság miatt. :)

hozzávalók / 10 adag

A vizes piskótához

A csokis piskótához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta elkészítése:

  1. A piskóta elkészítése nagyon egyszerű, nem kell rá vigyázni, benézhetünk hozzá a sütőbe, nem "fázik", meg és nem esik össze. 3 tojást egészben konyhai mérlegen lemérünk. Ahány g vagy dkg, annyi liszt és cukor kell majd hozzá.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéhez adunk egy kis sót és annyi ek vizet, ahány tojásos a tészta szorozva kettővel. Ebben az esetben, ha 3 tojásos a piskóta 6 ek vizet teszünk a fehérjébe. Kemény habbá verjük, aztán beletesszük cukrot, a sárgákat, a sütőporos lisztet. (A natúrba én teszek egy kis vanilia esszenciát, a kakaósba pedig kb. 1 ek kakaóport, a kakaóport és a lisztet együtt kell számolni). Kivajazott, az alján kilisztezett tortakarikába tesszük és kb 30 perc alatt megsütjük (tűpróbával lehet ellenőrizni). Rácsra félretesszük hűlni.

Krémhez:

  1. A vaníliapudingot 4 dl tejjel és egy kis barna cukorral (2 ek) megfőzzük, belekeverjük a margarint és hagyjuk kihűlni.
  2. A lecsepegtetett meggyet meggypálinkába áztatjuk.
  3. A tejszínt egy nagy tálban felverjük. (Mivel ezek édesítettek én nem szoktam már cukrot hozzáadni.) Az étcsokit gőz fölött megolvasztjuk és a tejszínhez keverjük (picit azt is hagyjuk hűlni). Ha nincs otthon étcsoki akkor kakaóporral is hasonlóan finom lesz a krémünk. Ennek a keveréknek kivesszük kb. 1/3-át, a maradékba pedig belekeverjük a pudingot.
  4. Kettévágjuk a piskótákat. Egy natúr lapot meglocsolunk egy kis kávéval (szilikon ecsettel kenegettem meg mindenhol), vigyázni kell, hogy nehogy elázzon! Megkenjük vastagon krémmel és ráteszünk egy kakaós lapot.
  5. Ráhalmozzuk a meggyet (picit lecsöpögtetem, hagyok rajta pálinkás léből, ami majd átjárja és remek ízt kölcsönöz neki). A következő megint egy natúr lap (aki fél, hogy szétcsúszik, az az aljára kenjen egy pici krémet, ami megfogja a meggyeket), kávé és krém, és az utolsó kakaós lap.
  6. Amit előzőleg kivettünk krémet, azt egyenletesen eloszlatjuk a tortán, el lehet simítani (én van, hogy nem teszem, kinek hogy van kedve). Kakóporral bármilyen minta rászitálható, díszíthető még meggyel, étcsokival, olvasztott csokival, kókusszal... bármivel:D
  7. Jó szorgoskodást és étvágyat kívánok hozzá!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 556
elküldve: 5
receptkönyvben: 59
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Emőőke

Mióta szakács: 2012.09.29.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

csokitorta nagyfiúknak és nagylányoknak, csokoládétorta, tejszínes-pudingos csokitorta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

megaziren
megaziren Thu, 2016-02-18 11:18

Megcsináltam már többször is, és a húgom is, isteni! Biztos, hogy máskor is elkészítem:)

423
tojás 3 db
víz 6 ek
finomliszt 6 csapott ek
cukor 3 ek
1 csipet
sütőpor 1 csomag
vanília kivonat 1 kávéskanál
tojás 3 db
víz 6 evőkanál
finomliszt 5 csapott ek
cukrozatlan kakaópor 1 ek
barna cukor 6 ek
1 csipet
sütőpor 1 csomag
növényi habtejszín 500 ml
étcsokoládé 10 dkg
vaníliás pudingpor 1 csomag
barna cukor 2 ek
tej 4 dl
vaj 5 dkg
meggybefőtt 350 g
feketekávé 2 dl
pálinka 50 ml